STEAUA – ASTRA 1-0: Campioana, aproape de retrogradare

Steaua câștigă cu Astra, scor 1-0, și se distanțează la 12 puncte de campioana României.
Filip Stan
11 sept. 2016, 10:11
STEAUA - ASTRA 1-0: Campioana, aproape de retrogradare

STEAUA – ASTRA 1-0. Steaua a învins Astra pe teren propriu în derby-ul etapei a 7-a din Liga 1, scor 1-0, și s-a distanțat la 12 puncte de campioana României.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Boldrin, în minutul 45, cu un şut din lovitură liberă de pe partea dreaptă. Balonul a trecut prin tot careul, nu a fost atins de nimeni, şi a intrat în poartă la colţul lung.

În minutul 89, Junior Morais a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de arbitrul Marius Avram pentru o intrare asupra lui Popa. Iniţial, Avram i-a arătat cartonaşul galben lui Nicoară dar a revenit şi i l-a acordat lui Junior Morais după intervenţia arbitrului de rezervă. După eliminarea lui Junior Morais, jucătorii celor două echipe şi cei prezenţi pe băncile tehnice au intrat într-un conflict. În urma acestor incidente, Mihai Stoica şi un oficial al Astrei au fost trimişi în tribună.

Min. 90: Steaua – Astra 1-0, meciul se termină cu o lovitură liberă executată de Budescu.

Min.45: Steaua – Astra 1-0, gol BOLDRIN, fost jucător al giurgiuvenilor.


Steaua: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Mitrea – Moke, Bourceanu – Adi Popa, Boldrin, Fl. Tanase – Golubovic

Astra: S. Lung jr. – Săpunaru, Geraldo Alves, Fabricio, Junior Moraes – Lovin, Seto – Al. Ionţă II, D. Niculae, Teixeira – Alibec

 

Laurenţiu Reghecampf şi Meme Stoica s-au fotografiat în autocarul echipei şi au postat imaginea pe un site de socializare. Aceştia au realizat un selfie împreună, iar pe plafon era lipit mesajul: „Batem, Astra”. 

Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei, continuă să îi critice pe fani roș-albaștrilor din cauză că aceștia nu vin la meciurile echipei.

„Publicul Stelei este sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Nu este în regulă că fanii nu vin la meci, dar aceasta este situația. Ne-am obișnuit să jucăm cu stadioane pline în deplasare, iar la meciurile de acasă este un absenteism total. Bucureștenii s-au plictisit de fotbal. Este vorba de o lehamite. Nu știu de ce. Nu pot să îmi dau seama care este motivul.

Noi am jucat cu Sparta Praga și am spulberat-o, iar în următorul meci, în Liga 1, am avut 2.000 de fani. Suporterii nu mai au chef.

Este ceva ce se întâmplă în toate țările din apropierea noastră. În Serbia și în Bulgaria fanii vin doar la derby-uri. La noi ce ar fi altfel? „, a spus MM Stoica la DigiSport.

STEAUA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DOLCE SPORT DIGI SPORT. Steaua şi Astra par să fie şi în acest sezon principalele favorite la câştigarea titlului, chiar dacă giurgiuvenii au început mai greu campionatul. Campioana are şansa să revină în luptă chiar în faţa echipei lui Laurenţiu Reghecampf.

STEAUA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DOLCE SPORT DIGI SPORT.

Cele două echipe se pregătesc pentru primul duel al acestei campanii, care se va disputa pe Arena Naţională. Interesant este că în stagiunea precedentă, Steaua şi Astra s-au întâlnit de nu mai puţin de 6 ori, bilanţul fiind de 3 victorii de fiecare parte.

Totuşi, cel mai important succes le-a aparţinut elevilor lui Marius ŞumudicăAceştia s-au impus pe finalul play-off-ului, cu 2-0, şi au făcut atunci un pas care s-a dovedit a fi decisiv în lupta pentru primul titlu din istoria clubului. 

Cele 6 întâlniri dintre Steaua şi Astra:

1. Astra – Steaua 2-0 (sezonul regulat, tur);
2. Steaua – Astra 0-1 (sezonul regulat, retur);
3. Steaua – Astra 1-0 (Cupa Ligii, semifinale, tur);
4. Steaua – Astra 2-0 (play-off, tur);
5. Astra – Steaua 0-2 (Cupa Ligii, retur);
6. Astra – Steaua 2-0 (play-off, retur).

„Dacă pierdem cu Steaua, adio titlu”, este mesajul pe care Şumudică l-a transmis jucătorilor, înaintea duelului de duminică. În acest moment, diferenţa între cele două echipe este de nu mai puţin de 9 puncte, după numai 6 etape.

Partida dintre Steaua și Astra se va disputa, duminică, 11 septembire, de la ora 20:30, pe Arena Națională și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1.

Steaua și Astra Giurgiu se vor înfrunta în acest weekend, în derby-ul etapei a 7-a a Ligii 1. Cele două rivale s-a întâlnit ultima oară în aprilie anul acesta, când actuala campioană a câștigat contra “roș-albaștrilor” cu 2-0, prin golurile luiGăman și Alibec.
Loturile s-au schimbat între timp atât de mult, încât acum vor evolua 12 jucători noi. De la Steaua au plecat vara aceasta VarelaAlex ChipciuHamroun și StanciuPintiliieste accidentat, iar Bourceanu și-a pierdut postul de titular.Laurențiu Reghecampf i-ar putea titulariza pe Enache,BoldrinDe AmorimFlorin TănaseAganovici și Muniru.
Și Marius Șumudică va fi nevoit să facă modificări, după ce s-a despărțit de QueirosGămanBoldrin și De Amorim,Boudjemaa are și el probleme medicale, iar Oros nu mai prinde lotul. Astra ar putea conta deci pe Săpunaru,GeraldoFabricioIonițăBudescu și Teixeira.

După primele 6 runde steliștii sunt lideri cu 14 puncte, iar giurgiuvenii sunt pe locul al 11-lea, cu doar 5 puncte. Derby-ul SteauaAstra se va disputa duminică, de la ora 20:30, pe “Arena Națională”.


STEAUA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DOLCE SPORT DIGI SPORT. Cele două echipe care reprezintă România și în grupele Ligii Europa se întâlnesc în etapa a VII-a a Ligii I. 

Steaua este neînvinsă în ultimele 17 meciuri disputate în Liga I. Ultima înfrângere a „roș-albaștrilor” a venit chiar într-un meci cu Astra, la 16 aprilie 2016, la Giurgiu, când trupa pregătită de Marius Șumudică s-a impus cu scorul de 2-0. 

Tot gruparea antrenată de Marius Şumudică este şi ultima echipă care a învins Steaua într-o partidă în care „roş-albaştrii” au fost consideraţi gazde (29 octombrie 2015, FC Steaua – Astra 0-1, meci jucat la Piteşti).

După primele șase etape ale sezonului, Astra Giurgiu are o victorie, două egaluri și trei înfrângeri. Cu 5 puncte, Astra ocupă locul 15 în Liga I. Steaua este liderul campionatului cu 14 puncte: patru victorii și două egaluri. 

STEAUA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DOLCE SPORT DIGI SPORT. FC Steaua şi Astra s-au mai întâlnit de 26 de ori pe prima scenă, de 11 ori s-au impus „roş-albaştrii”, de nouă ori actualii giurgiuveni, iar țase jocuri s-au încheiat la egalitate.

– FC Steaua gazdă: 13 jocuri – 9 victorii Steaua – 2 remize – 2 victorii Astra;

– Primul meci a avut loc pe 5 decembrie 1998, Steaua-Astra 1-0, golul fiind marcat de Eugen Trică. În returul campionatului 1998-1999, s-a consemnat întâia remiză, 1-1 la Ploieşti.

– Prima victorie a Astrei a venit pe 5 aprilie 2000, Astra -Steaua 1-0, grație golului reușit de Florin Pogăcean.

– În sezonul 2000-2001, la finalul căruia Victor Piţurcă a câştigat singurul titlu din carieră ca antrenor, Astra a fost echipa care a învins Steaua în ambele partide, 3-1 în Bucureşti şi 3-0 la Ploieşti.

– Cele mai multe goluri s-au consemnat pe 28 iulie 2012, Astra – Steaua 3-4 (antrenori Bogdan Stelea / Laurenţiu Reghecampf).

– Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului, dintre care una singură pe terenul steliştilor (28 septembrie 2014).

– În stagiunea precedentă, Astra a câştigat ambele meciuri din sezonul regulat, 2-0 acasă şi 1-0 în deplasare. În play-off, bucureştenii s-au impus pe teren propriu cu 2-0, acelaşi scor înregistrându-se şi la Giurgiu, dar pentru elevii lui Marius Şumudică.

Duelul antrenorilor:

Laurenţiu Reghecampf vs. Marius Şumudică în Liga 1: 6 jocuri – 2 victorii Reghecampf – 1 remiză – 3 victorii Şumudică;

Laurenţiu Reghecampf vs. Astra în Liga 1 Orange: 8 jocuri – 5 victorii – 2 remize – 1 înfrângere;

Marius Şumudică vs Steaua în Liga 1 Orange: 10 jocuri – 5 victorii – 1 remiză – 4 înfrângeri.

28 de jucători a utilizat Steaua în primele 6 runde, ocupând locul 1 şi la acest capitol. Dintre cei cu prezenţe, 10 sunt născuţi după 1 ianuarie 1994. De asemenea, trebuie menţionat că singurul integralist din lotul bucureştenilor este Gabi Tamaş, conform site-ului oficial al LPF. 

DailyBusiness
Toți românii vor da năvală la Kaufland! 1 octombrie vine cu produse GRATIS
Spynews
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Calendar Ortodox 1 octombrie 2024. Sărbătoare importantă pentru creștini ortodocși
Capital.ro
Obligație pentru cei cu CASA la CURTE. Vecinii trebuie să-ți permită accesul
Playtech.ro
Brigitte Bardot, apariție ȘOC! Doamne cât de frumoasă era și cum a ajuns să arate ACUM, ți se rupe sufletul
DailyBusiness
Cea mai bună veste! Se poate cumula pensia cu salariul! Iată cum
Adevarul
„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului. De ce să nu îți tunzi părul în această zi, potrivit unei vechi superstiții
Evz.ro
Codul Rutier. Ce lumini trebuie aprinse pe timpul zilei
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
„Astăzi a plecat la Domnul”. El este Ion, tânărul care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier, în Italia. Bărbatul participase la o slujbă religioasă înainte de tragedie
Cancan.ro
BREAKING | Octavian Chitiba a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 18 ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anvelopele care devin interzise pe 1 octombrie. Șoferii vor fi sancționați
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Guvernul suedez și Democrații Suediei evaluează interzicerea cerșetoriei
MediaFlux
Se dă o PENSIE MAI MARE pentru acești vârstnici
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce se întâmplă cu trecerile de pietoni nesemaforizate din București. Consiliul General a luat decizia!