STEAUA-PETROLUL: Fanii ploieştenilor, INTERZIŞI în Ghencea. Zeci de răniţi în rândul suporterilor

Steaua - Petrolul se va disputa în Ghencea fără galeria oaspeților. Fanii ploieștenilor au fost implicați în niște incidente cu jandarmii, la Domnești, și au fost întorși din drum, anunţă Digi Sport. Oficialii jandarmeriei confirmă folosirea gazelor lacrimogene, dar neagă utilizarea gloanţelor de cauciuc. 
Romania TV
01 dec. 2013, 18:39
STEAUA-PETROLUL: Fanii ploieştenilor, INTERZIŞI în Ghencea. Zeci de răniţi în rândul suporterilor

UPDATE: Petrolul egalează prin Benga în minutul 78

UPDATE: Steaua conduce cu scorul de 1-0 la pauză, prin golul lui Prepeliţă


STEAUA-PETROLUL: Suporterii Petrolului susțin că numărul răniților este mult mai mare, de ordinul zecilor de persoane!

„Un conflict pe care forțele de ordine l-au pornit. Am fost opriți pe Prelungirea Ghencea, în plin câmp, în întuneric, în plină beznă, și fără avertisment au început să tragă în noi cu gloanțe de cauciuc, cu gaze lacrimogene. După ce au început să ne bată, am început să ripostăm. Erau pregătiți de război. Numai în autobuzul în care sunt eu, sunt peste 15 răniți. Suntem peste 12 autocare. A fost un adevărat război. Sunt mai mulți suporteri împușcați, nu doar doi. Și eu sunt. Am fost împușcat în picior. Un altul are capul crăpat. Suntem ținuți ca deținuții în autocare, ne-au întors din drum și suntem sechestrați în autocare. E blocat drumul și își fac de cap în continuare. Dacă cineva coboară din autocar, e bătut. Nu ni s-a dat nicio explicație. Televiziunilor nu li se permite să ne filmeze, să vină spre noi. Ni s-a transmis că nu ne lasă la meci pentru că am deține foarte multe torțe și grenade. 1700 de oameni au plătit această deplasare din banii lor și sunt întorși din drum”, a declarat, în direct la Fotbal Club, un alt lider al galeriei prahovenilor, Bogdan Dinu.

Steaua – Petrolul se va disputa în Ghencea fără galeria oaspeților. Fanii ploieștenilor au fost implicați în niște incidente cu jandarmii, la Domnești, și au fost întorși din drum.

STEAUA-PETROLUL: Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu – Chipciu, Varela, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliţă – Ad. Popa, G. Iancu, Cr. Tănase – Nikolici

Rezerve: Niţă, Tatu, Pîrvulescu, N. Stanciu, Piovaccari, I. Neagu, Răduţ

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Benga, Geraldo, Guilherme – Hoban, De Lucas – Priso, Albin, Teixeira – Camara

Rezerve: Bornescu, Mustivar, Fernandez, Hamza, Achim, Romario, V. Morar

Meciul  STEAUA-PETROLUL din seara aceasta din Ghencea era așteptat și pentru duelul celor două galerii. În afara celor aproximativ 10.000 de suporteri pe care se bazează gazdele, în peluza Stadionului Steaua, dedicată adversarilor, erau așteptați aproximativ 1300 de fani de-ai ploieștenilor, care promiteau să facă spectacol.

Susținătorii „găzarilor” nu vor mai apuca să se desfășoare pe arena Stelei pentru că nu vor mai ajunge la meci. Ei au făcut deplasarea la București fie cu microbuze fie cu mașinile personale.

La Domnești, cu foarte puțini kilometri înainte de a ajunge în Ghencea, fanii celor de la Petrolul s-au dat în stambă. Între aceștia și jandarmi s-a iscat un conflict, care a degenerat ulterior.

Așa zișii suporteri veniți de la Ploiești au început să arunce cu pietre spre forțele de ordine, în urma incidentelor fiind afectate inclusiv microbuzele cu care veniseră în Capitală.

Incidente au fost și în apropierea unei benzinării din Ghencea, în urma altercațiilor doi fani ploieșteni fiind împușcați cu gloanțe de cauciuc.

Până la urmă, ordinea a fost restabilită, dar forțele de ordine au decis să întorcă din drum galeria ploieșteană, astfel că Petrolul va lupta contra Stelei fără susținere din partea fanilor.

„Cine a luat această decizie va plăti!”

„Cine a luat decizia ca noi să nu intrăm la meci va plăti! Noi am ajuns la 500 de metri de Ghencea şi atunci ne-au anunţat că trebuie să ne întoarcem , penru că în primul autocar a apărut un conflict cu jandarmii! Am luat legătura cu toţi cei care ne puteau ajuta şi sper să se ia o decizie corectă: să fim duşi la stadion. Au imagini filmate. Dacă se consideră că cineva a greşit: 10, 15 persoane, să ia măsuri legale împotriva lor, dar să nu pedepsească 1300 de oameni. Admit că poate au fost probleme, dar chiar şi aşa, cerem să se ia măsuri punctual.

Ei îşi asumă riscul. Dacă ne întorc acum la Ploieşti, vor plăti conform legii. Ei trebuie să aibă dovezi pentru ceea ce fac acum! În virtutea cărei legi întorci 1.300 de oameni la Ploieşti?!”, a declarat Octav Preda, unul din liderii galeriei Petrolului, potrivit Prosport.

STEAUA-PETROLUL. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

De asemenea, aproximativ 120 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării acestui meci.

STEAUA-PETROLUL. Adrian Mutu a venit in Romania pentru a vedea pe viu partida Steaua . Petrolul, programata, duminica, de la ora 21:00, in Ghencea. Mutu va juca din retur pentru gruparea din Ploiesti, urmans sa semneze un contract pe un an si jumatate.

STEAUA-PETROLUL. Petroliștii au amintiri plăcute din confruntările cu Steaua. În sezonul 1999-2000, ploieștenii au umilit gruparea din Ghenceai după ce au învins-o cu 5-1 și 4-1. Acum, lupii galbeni speră să repete în Ghencea isprava de acum 14 ani. Derby-ul din Ghencea dintre Steaua și Petrolul, le-a trezit amintiri plăcute ploieștenilor care au înfruntat Steaua. Foștii lupi au rememorat perioada în care Petrolul a marcat 9 goluri împotriva roș-albaștrilor. Fost stelist și actualul secund al lui Cosmin Contra, Laurențiu Roșu nu mai știe ce s-a întâmplat acum 13 ani. La Ploiești însă are cine să îi amintească.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Te obligă să plătești. S-a dat ordinul în România
Playtech.ro
Cât costă să mergi cu elicopterul la festivalul Electric Castle 2024. E ultima fiță
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Raed Arafat a dat ORDINUL în România. Este obligatoriu de joi, 18 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Top 5 atracții turistice în Oslo: ce nu trebuie să ratezi
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'