STEAUA – SPARTA PRAGA: Steaua este favorită la calificarea în play-off-ul UEFA Champions League. După 1-1 în turul de la Praga, cu Sparta, Laurenţiu Reghecampf a anunţat că acesta este cel mai important meci al sezonului, unul care poate aduce o schimbare de strategie a transferurilor.
„Cred eu că este cel mai important meci al echipei noastre. Dacă vom reuși să ne calificăm foarte multe lucruri se vor schimba în bine. Mă refer la jucători, la tot ce înseamnă Steaua București. Mă bucură interesul suporterilor, afluența, pentru că avem meci dificil. Nu avem probleme de lot, sper să ne calificăm.
Nu avem voie să plecăm de la 0-0. E un rezultat care ne califică, dar meciul durează poate şi mai mult de 90 de minute. Eu sper să marchez.
Intrăm pe teren să câștigăm, ştim ce avem de făcut și vom face tot ce putem pentru a marca cu un gol mai mult decât adversarul. Sunt mulți jucători la început de drum, e foarte important pentru ei.
Am pregătit și varianta loviturilor de la 11 metri, dar sper să nu se ajungă acolo. Suntem pregătiți pentru orice. Vom vedea mâine, când veți afla și echipa. Veți avea anumite surprize, dar vă las să vă gândiți. Dar nu cred ca veți ghici echipa de mâine”, a spus Laurenţiu Reghecampf, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de Digi Sport 3.
Echipa probabilă a Stelei (4-2-3-1): Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Achim, Pintilii – Adi Popa, N. Stanciu, Hamroun – Golubovic
STEAUA – SPARTA PRAGA: Steaua este la un pas de play-off-ul UEFA Champions League. Gruparea condusă de Laurenţiu Reghecampf are prima şansă în returul cu Sparta Praga, după rezultatul favorabil din prima manşă (1-1). Mai mult, „roş-albaştrii” au şi statistica de partea lor.
În ultimii 15 ani, Steaua a avut parte de 3 duble europene, în care turul a fost disputat în deplasare şi în care s-a înregistrat scorul de la Praga. Şi de fiecare dată, bucureştenii au fost cei care au mers mai departe.
În stagiunea 2003-2004 a Cupei UEFA, Steaua a jucat în preliminarii cu Neman Grodno. Meciul tur, disputat în Belarus, s-a terminal 1-1, iar manşa retur a adus tot o remiză, 0-0. Golul înscris în deplasare a calificat echipa din Ghencea mai departe.
În următoarea dublă a acelui sezon, Steaua a avut parte de un adversar mult mai redutabil. În turul întâi, echipa condusă atunci de Victor Piţurcă a obţinut un 1-1 pe terenul luiSouthampton. La Bucureşti, trupa din care atunci făceau parte Rădoi, Aliuţă sau Claudiu Răducanu s-a impus cu 1-0 şi s-a calificat în runda următoare.
Poate cel mai important rezultat de 1-1 din istoria clubului a fost înregistrat în 2006, în celebrul sfert european cu Rapid, în manşa tur din Giuleşti. Pe Lia Manoliu a urmat un 0-0, iar Olăroiu a dus Steaua în semifinalele Cupei UEFA, acolo unde a fost eliminată dramatic de Middlesbrough, după 1-0 în România şi 2-4 în Anglia.