Ștefan Mandachi a renunțat la industria HoReCa și a vândut lanțul de restaurante Spartan, operat prin intermediul companiei Strong MND Corporation, iar acum vrea să investească în educație, urmând să lanseze platforma de e-learning MentorMAG, investiție estimată la circa 2 mil. euro, potrivit zf.ro.
Omul de afaceri lansează acest proiect pe baza experienței sale în business și mizează pe relația sa de interdependență între mentori și discipoli. Acesta își propune ca până în luna iunie 2023 să lanseze platforma, ținta fiind francizarea acesteia.
„Am lansat un canal de YouTube, unde am interacţionat cu mentori, dar şi cu discipoli.
Mi-am dat seama că este o piaţă foarte mare, în plină dezvoltare şi acesta este motivul pentru care am decis să investesc, în prima fază, 2 mil. euro în MentorMAG, o platformă educaţională care se bazează pe relaţia dintre mentor şi discipol. Toată experienţa mea se reflectă în tot ceea ce fac în acest nou domeniu. Potenţialul este enorm“, a spus Ştefan Mandachi la emisiunea online de business ZF Live.
„România este o piaţă în care e-learning-ul s-a dezvoltat puţin în raport cu dezvoltarea care a avut loc în SUA sau în Europa de Vest. Voi trata businessul ca atare. Am creat cea mai mare franciză autohtonă pe fast-food. Acum, îmi doresc să creez prima franciză educaţională din România”, a adăugat omul de afaceri.
Acesta spune că publicul țintă al platformei este format din elevi, studenți și antreprenori la început de drum.
Ștefan Mandachi explică că platforma va funcționa astfel – oamenii se vor abona, vor plăti între 3 și 9 euro, după care va exista o înțelegere între mentor și discipol, iar platforma va percepe un comiion pe baza înțelegerii.
MentorMag va oferi materiale de câte șase, nouă sau zece ore, dar mentorul va avea și posibilitatea de a oferi educație individualizată și personalizată discipolului.
Vor exista și instrumente educaționale pe care omul de afaceri le-a creat de la zero în decursul mai multor ani. Printre acestea și un caiet de strategie, un caiet al visurilor și o carte cu citate utilă copwriteri-lor, mai ales în business.
Citește și: Ştefan Mandachi, noi detalii despre afacerea care „salvează România”. În ce a investit 2 milioane de euro
„Am decis să facem un concept care are la bază experienţa mea şi să îl punem pe piaţă. Aşa s-a născut Caietul visurilor, însă am avut nevoie şi de Caietul de strategie, care conţine o parte teoretică şi o parte de tip agendă. Ne-am propus să vindem peste 20.000 de produse“, mai spune acesta.
Mandachi își propune să lanseze și aplicația Caietulvisurilor.ro, unde vrea să adune, în primă fază, 2.000 și 5.000 de abonați. El este de părere că educația este mai importantă decât investiția și, chiar, sănătatea, iar rețeta succesului este investiția în oameni.
„Investind în oameni, eu am făcut milioane de euro. Antreprenoriatul se învaţă. Nu trebuie să te naşti cu sămânţă de antreprenor, dar trebuie să fii într-un continuu proces de autoînvăţare, de autoeducare”.
Afaceristul dorește să finanțeze în zona de e-learning 50 de startup-uri, primind până acum cereri de la circa 1.500 de antreprenori la început de drum.
Chair dacă a făcut publică informația cu privire la vânzarea lanțului Spartan, acesta spune că se gândea la acest lucru de mai bine de doi ani. El este avocat la bază, dar a profesat numai câțiva ani, iar în antreprenoriat a avut mai multe eșecuri în diferite domenii de activitate, până să atingă succesul cu Spartan, dar a știut dintotdeauna că acesta este drumul lui.
„Momentan, cel mai de interes şi cel mai mare sector este cel digital. Consider că este un sector infinit. Îmi doresc să construiesc aplicaţii cu care să intru şi în HoReCa. Sunt pregătit să şi finanţez aceste afaceri“, a adăugat Ștefan Mandachi.
Ştefan Mandachi licitează o maşină sport, ȋn schimbul finanţării a şapte containere
Ştefan Mandachi ȋşi licitează maşina sport, un Dodge Challenger, de 500 cai putere, pentru dezvoltarea proiectului educaţional. Antreprenorul va oferi bolidul, ȋn valoare de 45.000 de euro, oricui finanţează direct sau convinge alte persoane să finanţeze şapte noi containere educaţionale.
,,Ştiu că tinerii sunt pasionaţi de maşini sport, de aceea vreau să ȋi implic ȋn proiectul nostru. Ȋi provoc să convingă antreprenori să finanţeze containere educaţionale. Sunt dispus să ofer Dodge-ul oricui aduce finanţare pentru şapte noi containere, fie că vorbim despre un cumpărător direct sau despre un intermediar, care strânge banii de la sute de persoane diferite. Personal nu câştig niciun ban de aici, din contră, ȋnsă rămân cu satisfacţia că oamenii din şapte comunităţi vor avea access la activităţi culturale, gratuit. Preţul unui container cu toate dotările şi funcţiunile (biblioteci, birouri, decoraţiuni inspiraţionale, scaune, telescop, binoclu, pian, ţambal, chitară, viori, ateliere de pictură, muzică, film etc.) este de 12.500 de euro. Eu mă ocup, pro bono, de amenajare, completez toate sumele şi ȋl livrez, la cheie, ȋn locul agreat. Maşina valorează ȋn jur de 45.000 de euro, iar cel care o primeşte poate face cu ea orice doreşte, inclusiv să o vândă”, explică antreprenorul.
Container şi parc de distracţie, ȋntr-un sat din Botoşani
Următorul proiect ȋn care Ştefan Mandachi va investi este restaurarea unei case tradiţionale dintr-un sat din judeţul Botoşani, ȋn curtea căreia va amplasa un container, va construi un mic parc de distracţii şi o sală de fitness ȋn aer liber, pentru locuitori.
,,Cei de la sat, ȋn special copiii, nu au acces la toate instrumentele de dezvoltare personală, aşa cum au cei din marile oraşe. De aceea, vreau să duc cât mai multe containere ȋn zonele rurale. Voi restaura o casă tradiţională, o voi transforma ȋn muzeu, iar ȋn curte voi construi un mic parc, o zonă de fitness ȋn aer liber şi voi amplasa un container. Probabil voi fi gata cu amenajarea până la 1 iunie, depind şi de sprijinul autorităţilor locale. De când mi-am vândut afacerile din HoReCa, am mai mult timp să mă concentrez pe campanii sociale şi acţiuni filantropice, care ȋmi dau sens.
Sper ca tot mai mulţi antreprenori sau oameni cu posibilităţi materiale să fie motivaţi de exemplul meu şi să investească ȋn educaţie. Rezultatele vor fi uimitoare şi vor transforma România, ȋn următorii ani. Acest demers este unul apolitic şi non-profit”, concluzionează Ştefan Mandachi.