Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei: Vor refacerea USL!

Stelian Ion a venit cu declaraţii incendiare după ce a fost demis din fruntea ministerului pe care îl conducea.
Mirabela Vasile
02 sept. 2021, 18:21
Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei: Vor refacerea USL!

Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Fostul şef de la Justiţie susţine că PNL şi-ar dori „cu ardoare” să refacă fostul USL.

Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei

„Dacă nu suntem foarte atenţi la aceste lucruri, la un moment dat putem vorbi de un pericol asupra independenţei justiţiei. Vreau să îi asigur pe toţi cei care sunt atenţi la acest capitol, al democraţiei din România numit justiţie că vom fi în continuare la fel de atenţi la tot ce se întâmplă, cu toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie, legale şi constituţionale.

Vom mergem mai departe pentru îndeplinirea proiectelor pe care le-am propus şi care sunt unele corecte, unele se regăsesc în acest program de guvernare care, din păcate, nu a fost respectat.

Vom împinge toate acele reforme pentru păstrarea şi pentru asigurarea pe viitor a independenţei justiţiei şi pentru eficientizarea Justiţiei, un serviciu public esenţial în statul român.

Două ar fi din punctul meu de vedere (motivele n.red). Unul ar fi cel legat de numirea procurorilor de rang înalt. Aş amintit, că poate a scăpat un aspect.

În afară de aceste numiri, mai sunt şi altele în procedură: numirea pe o funcţie de judecător la CEDO, numirea pe două funcţii de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Sunt foarte multe posturi de directori de penitenciare în toată ţara, posturi care au fost puse la concurs. E o miză foarte importantă, dar în principal, cea a numirii procurorilor şefi, procurorilor de rang înalt.

Am văzut că în trecut unele decizii neinspirate, unele decizii care au nesocotit rapoartele MCV şi avizele Comisiei de la Veneţia au condus la numirea pe funcţie a unor persoane care au făcut mai mult rău componentei acesteia de Parchete.

S-au închis unele dosare în mod foarte ciudat. Până la urmă, s-a ajuns la demisii şi la o pată pe obrazul Justiţiei, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la aceste numiri.

A doua componentă ar fi – cel puţin e opinie personală – că o parte a colegilor din PNL şi-ar dori cu ardoare să refacă USL-ul. Îşi doresc să refacă USL-ul.

E mai convenabilă coabitarea sau colaborarea cu PSD-ul decât o colaborare loială cu noi. De neîneţeles, dar este o realitate şi cred că acesta poate fi o miză.”, a declarat Stelian Ion, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu: „Au fost doar pretexte. Premierul nu este un partener loial. Are un respect redus faţă de lege”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Adolescent de 16 ani arestat preventiv la Cluj-Napoca pentru atacuri repetate cu obiect ascuțit
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!