Stelian Tănase, despre coaliţia de guvernare: „Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câştigat deja partida. PNL pur şi simplu a dispărut”

Scriitorul și politologul Stelian Tănase a declarat sâmbătă că deocamdată nu e sigur dacă se va produce rotația premierilor în mai 2023, pentru că PSD şi PNL nu pare că au decis dacă este mai bine să fie la guvernare sau în opoziţie, în perspectiva alegerilor din 2024.
Filip Stan
05 dec. 2022, 12:08
Stelian Tănase, despre coaliţia de guvernare:

Stelian Tănase este de părere că oricare va fi decizia celor două partide cu privire la rotaţia premierilor, PSD este partidul care a câştigat politic din asocierea la guvernare cu PNL, care parcă ar fi dispărut, doar premierul Ciucă mai fiind vizibil, prin prisma funcţiei.

„Sunt depășiți complet (de problemele sociale și economice) și încearcă să furnizeze alte subiecte, deși ar fi vrut probabil să împingă aceste lucruri spre alegeri, aceste subiecte. Ați văzut acum cu pensiile că se amână, da? Știți motivul? Că trebuie să fie cât mai în buza alegerilor. Când intrăm în campanie, atunci să iasă pe piață cu marele succes și marea generozitate a partidului X sau Y în legătură cu pensiile și salariile.

Eu cred că acest moment al rocadei guvernamentale (n.r. rotația premierilor) e foarte problematică. Cred că în partide nu s-au luat decizii, nu poa’ să spună ferm ”noi plecăm de la Palatul Victoria, veniți voi” sau să zică PSD „da, noi vom da premierul”. Deocamdată sunt niște declarații destul de circumspecte, mai dau câte o asigurare că mai sare presa la beregată, dar nu sunt convins că se va face și nici în ce formulă.

Rocada se va face în urma unor dificile negocieri între PNL și PSD pe ministere, dacă pleacă sau nu pleacă, în ce formulă, cine dă vicepremierul. Va fi o lungă negociere și o cafteală în toată regula.

Nu va fi cum teorectic s-a spus când s-a semnat acest acord impus de Iohannis, că a fost mutarea lui Iohannis, va fi complicat. Complicația vine din faptul că sunt alegeri și se vor gândi cum e mai avantajos – să fii la Putere sau în Opoziție. Acum ei se bâlbâie au păreri foarte diferite: unii vor la Putere, ca să ai Ministerul de Interne să faci tu alegerile, alții vor în Opoziție, ca să vii cu un mesaj puternic”, a afirmat politologul, la B1TV.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă se dezlănţuie la adresa BOR, chiar în Postul Crăciunului: „Bă, vă iau pe toţi la rând! Legea talionului: ochi pentru ochi!”

Tănase a mai susținut că oricum PSD e câștigător în această coaliție, pe când PNL nu se mai vede deloc, iar premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, nu poate strânge nici măcar un vot.

„Eu cred că din această coabitare vai de mama ei PSD a câștigat partida încă de pe acum. PSD i-a luat fața PNL-ului, inclusiv ca imagine. PNL pur și simplu a dispărut.

Poate să iasă Ciucă de 1.000 de ori la televizor să dea comunicate, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi. PSD s a mișcat mult mai bine, mai politicianist.

PNL a avut o criză din care n-a ieșit, care i-a afectat imaginea. Eu sunt liberal, recunosc public, nu e niciun secret. Eu cu cine votez? Cu Orban sau cu Ciucă? Tot electoratul liberal e în această încurcătură.

Din punct de vedere al măsurilor pe care trebuie să le ia un guvern, el (PNL) a ieșit ca vioara a doua. Nu s-a manifestat cu nimic, n-a propus ceva, în afară de contradicțiile uzuale sau o ieșire a unui ministru care se trezește din baie să spună și el ceva. PNL n-are o linie, nu știi ce vrea, nu s-a impus printr-o temă liberală.

Interesele PSD au fost prioritare în această coaliție”, a mai declarat Stelian Tănase.

Citeşte şi: George Simion (AUR) avertizează: „Globaliștii vor să creeze un guvern global. Românii nu vor mai putea decide pentru ei” | EXCLUSIV

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Modificări în eliberarea pașaportului simplu temporar de la 3 iulie 2024
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?