Stelian Tănase îi invită din nou pe Iohannis şi Ponta la o dezbatere la TVR

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a reînnoit invitaţia pentru Victor Ponta şi Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere comună înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică şi le-a propus celor două staffuri de campanie să aibă o întâlnire la TVR luni, la ora 14,00, potrivit Agerpres.
Filip Stan
10 nov. 2014, 10:47
Stelian Tănase îi invită din nou pe Iohannis şi Ponta la o dezbatere la TVR

„Fac apel în ultimul ceas la cele două forţe politice aflate în competiţie, la staff-urile lor de campanie şi la candidaţi să accepte oferta SRTv. Este o încercare de a salva situaţia. Este de asemenea o propunere onestă de compromis, credem, acceptabilă pentru cei doi candidaţi. Vă asigur de echidistanţa, neutralitatea şi profesionalismul nostru. În spiritul democraţiei, vă rog să înţelegeţi că spaţiul public are nevoie de aceste dezbateri lămuritoare. Numai aşa electoratul va putea alege în cunoştinţă de cauză la 16 noiembrie pe cel mai bun în funcţia preşedinte al României. Fac un apel la raţiune. Măcar acum, în al 12-lea ceas, vă cer să ajungeţi la o înţelegere şi să acceptaţi propunerea aceasta. Aştept încrezător un răspuns pozitiv din partea celor doi candidaţi”, a spus Stelian Tănase duminică la TVR, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Televiziunii Publice.

În opinia preşedintelui-director general al TVR, posibilitatea ca „să nu se desfăşoare nicio dezbatere televizată în direct între cei doi candidaţi” ar duce la „un deficit de democraţie major şi s-ar da un exemplu rău tuturor”.

„Opinia publică are dreptul la măcar o dezbatere televizată în direct, dacă nu la mai multe, în care cei doi candidaţi – domnii Victor Ponta şi Klaus Iohannis – să se întâlnească faţă-n faţă. Dorim să aflăm astfel ce-şi propun să facă cu România în următorii ani”, a afirmat Tănase, precizând că TVR este obligată, „prin misiunea sa aşa cum e descrisă de lege, ca singura televiziune publică”, „să organizeze aceste dezbateri în beneficiul publicului”, deoarece „în Europa există practica prin care televiziunea publică este aceea care organizează dezbaterile din timpul campaniilor electorale”.

Televiziunea Română a lansat pe 3 noiembrie propunerea organizării uneia sau mai multor dezbateri electorale între Victor Ponta şi Klaus Iohannis şi i-a invitat pe cei doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială să participe, la ora 14,00, la sediul televiziunii publice, la o primă întâlnire pentru o discuţie în acest sens.

Potrivit unui comunicat al TVR, dezbaterea urma să se desfăşoare la sediul SRTv sau la Palatul Parlamentului şi ar fi putut avea mai mulţi moderatori, agreaţi de ambele părţi, reprezentând SRTv, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV.

„SRTv va oferi semnalul tuturor televiziunilor, temele de dezbatere referindu-se la: atribuţiile preşedintelui, probleme de politică externă şi de politică internă. Detaliile pot fi stabilite, de comun acord cu staff-urile de campanie, începând cu prima rundă de negocieri. Orice alte formule pot fi discutate la prima întâlnire între reprezentanţii dumneavoastră şi cei ai SRTv”, se menţiona în invitaţiile trimise celor doi candidaţi.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!