Ministrul Bănicioiu, AVERTIZAT despre ILEGALITĂŢILE finului său: Ne ÎNFUNDĂM într-un SCANDAL cu toţii

Deputatul Bogdan Diaconu a spus, într-o discuție din 2014, că l-a avertizat pe ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, despre ilegalitățile comise de finul acestuia, Octavian Bitu, care i-ar putea afecta imaginea, conform informațiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a directorului Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București.
Iulian Tudor
02 sept. 2015, 14:37
Ministrul Bănicioiu, AVERTIZAT despre ILEGALITĂŢILE finului său: Ne ÎNFUNDĂM într-un SCANDAL cu toţii

Discuția, la care au mai participat două persoane, a avut loc pe data de 7 octombrie 2014.

Citeşte şi: Bănicioiu, reacţie după ce finul său, Octavian Bitu, a fost reţinut: „Dacă e vinovat să plătească”

Și față de Bănicioiu, l-am făcut, l-am făcut în toate felurile și i-am spus: Nicule, vezi că dacă tu, tu ai probleme, o să ai din cauza lu’ acesta. Uite, a făcut asta.

O șantajează pe femeia aia de acolo de un de zile și nu că știu din auzite, că m-am întâlnit cu femeia și mi-a povestit, știu când Octav a venit la mine să-mi propună să fiu asociat cu nevastă-sa pe cârciuma ei … Ăla ți-a folosit numele, ne înfundăm într-un scandal cu toții”, a spus Bogdan Diaconu, conform transcrierii discuției înregistrate de unul dintre interlocutori, care are calitatea de denunțător în dosarul care îl vizează pe Octavian Bitu.

Diaconu a mai afirmat, cu aceeași ocazie, că Octavian Bitu i-a propus asocierea pentru deschiderea unui restaurant în clădirea construită de firma unuia dintre interlocutori. El a adăugat că, după ce a aflat că soția omului de afaceri a fost șantajată de Bitu pentru a o determină să renunțe la actualul chiriaș al clădirii și să atribuie spațiul unei firme a lui, a sfătuit-o să formuleze plângere penală.

„Bogdan Diaconu și-a exprimat nemulțumirea că Bitu Octavian, în demersurile sale nelegale de obținere pentru el a spațiului comercial respectiv, a folosit numele unor funcționari publici de la nivel înalt”, se mai arată în referat.

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, a fost reținut marți de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

Citeşte şi: Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, REŢINUT pentru şantaj şi luare de mită

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deține funcția de vicepreședinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, în perioada aprilie — august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Despre valoarea construcției, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupție l-au prins marți în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

Octavian Bitu a fost prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'