Client: Vă sun în legătură cu un anunţ pentru un tractor. (…) Vreau să ştiu şi eu, pozele sunt reale sau ale altui tractor?
Suspect: Nu, sunt pozele utilajelor care le deţinem în proprietate.
Client: Şi dumneavoastră sunteţi reprezentantul firmei?
Suspect: Este firma mea şi a socrului meu.
Aceasta era discuţia în urma cărora oamenii plăteau uneori un avans de mii de euro, pe baza unui contract fictiv pe care îl primeau pe mail.
Suspect: Mâine dimineaţă devreme faceţi transferul. Eu încep livrarea. Sunteţi acasă sâmbătă până pe la orele 10:00 – 11:00?
Client: Da. Sunt sigur acasă. Sper că utilajul funcţionează şi n-are defecte!
Suspect: Da, funcţionează, este într-o stare bună, stare de top.
Dupa ce observau că marfa nu mai sosește, păgubiții luau legatura cu băncile prin care efectuasera tranzactiile.
Angajat bancă: Vă sun pentru că am avut câteva tranzacţii care au intrat în contul dumneavoastră în care clienţii care vă trimit banii solicită sumele înapoi.
Suspect: Care este motivul?
Angajat bancă: Cred că unul dintre ei a menţionat că nu a primit marfă pentru care a plătit.
Gruparea, formată din 75 de hackeri din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a fost destructurata săptămâna aceasta de procurorii DIICOT, însă după ce a dat un tun de 4,5 milioane de euro. Din banii obţinuţi, hackerii şi-au cumpărat maşini şi case de lux şi au mers în vacanţe exotice. Însă anchetatorii au pus sechestru pe bunuri, pe care vor să le vândă şi să le restituie banii celor păcăliţi.
În acest dosar, opt persoane au fost arestate preventiv, iar alte trei au fost plasate în arest la domiciliu. Liderul grupării era Ilie Daniel Rusu, in varsta de 28 de ani.