Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești. Cu siguranță ai auzit de ștevie. Ștevia se folosește la ciorbe, în special, dar și în salate sau ca plantă aromatică. Are multe proprietăți și beneficii pentru organism, fiind bogată în vitamine, minerale și fibre. Are un gust dulce-acrișor, fiind perfectă pentru salate și ciorbe și se găsește pe marginea drumurilor în toată Europa.
Citește și: Urzica, o plantă miraculoasă care tratează afecțiunile. Cum te ajută
De obicei, se consumă primăvara, atunci când frunzele sunt crude. Poate fi consumată în diferite mâncăruri, de la omlete, plăcinte sau chiar mâncare de ștevie, fiind asemănătoare cu urzicile și cu spanacul. E de preferat să se consume în stare crudă, pentru că astfel își păstrează toate proprietățile.
Pe lângă faptul că este una dintre mâncărurile slabe în calorii, planta conține o cantitate mare de vitaminele C, A, E, K, dar și potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier și proteine, potrivit specialiștilor.
Ștevia are multe beneficii pentru sănătate, ajutând la nivelul de energie și acționând ca o barieră împotriva bacteriilor.
Consumul de ștevie în perioada de vară, atunci când frunzele sunt tinere și planta se poate consuma în stare crudă este ideal pentru oricine.
Ce benficii are ștevia pentru organism:
Citește și: Care este planta care plânge primăvara. Ce conțin „lacrimile” ei și ce beneficii pentru sănătate au
În medicina naturistă se foloseau rădăcinile pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, de la abcese, până la infecții bacteriene. Datorită conținutului său ridicat de vitamine C și A, ștevia ajută la vindecare.