Dacia a atins 5.000.000 de maşini produse de-a lungul istoriei sale de aproape jumătate de veac, iar maşina cu numărul onorific a fost un Duster, scrie promotor.ro. Iar maşina cu numărul 4.000.000 a fost tot un Duster. Dar astea sunt simple concidenţe care antrenează o legătură puternică între model şi brandul autohton. Chestiile concrete care fac (sau ar trebui să facă) orice român să zâmbească sunt reprezentate de milionul de unităţi fabricate până acum şi faptul că SUV-ul mioritic se bucură de succes pe oriunde ajunge. Nu trebuie să ne gândim cu ruşine că dacia a ajuns departe, iar Duster pare să fie, în momentul acesta, principalul motiv.
Citeşte şi Duster, Logan şi Sandero, în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia, în aprilie
Mai multe informaţii despre unde a ajuns Dacia (împreună cu Renault) şi ce şi-a propus de astăzi încolo vei afla într-un material viitor, căci aici vorbim doar despre Duster şi despre ce poate el să fie. Într-o vizită la Centrul Renault Technologie Roumaine de la Titu l-am descoperit în câteva ipostaze… inedite.
Ar fi stupid să spunem că primul lucru pe care l-am remarcat la un DUSTER PICK-UP CU ŞASE ROŢI (!) este combinaţia cromatică roşu/negru. Poate pentru că nu ne miră atât de mult să-l vedem în ipostaza asta. Exagerăm, evident. ARATĂ CRIMINAL! Practic, nu ne-am putut lipi mandibula de maxilar cât timp ne-am uitat la el. Arată foarte bine, dar nu este 6×6 (deci nu poţi să-l compari cu Mercedes-Benz G-Class 6×6 hahahaha), puntea cea mai din spate nefiind motrică.
Citeşte şi La Tribune: Dacia, motorul Renault în Europa
Care-i povestea lui? Ei bine, a fost proiectul de licenţă al unor studenţi, pe care cei de la Centrul RTR Titu i-au ajutat să-l îndeplinească. O poveste simpatică este aceea că inginerii Renault au spus că un Duster cu sarcină utilă de peste 1.000 kg nu este… fezabil. Iar băieţii ăştia au încercat să demonstreze contrariul. Deci nu, nu vom vedea niciodată aşa ceva în producţia de serie. Da, poţi să plângi acum. Noi am început deja.