Antrenorul care a uitat să câştige. Ce-l recomandă pe Stoichiţă la Steaua?

În ultimii 10 ani Mihai Stoichiţă a schimbat 13 formaţii, la niciuna dintre ele nereuşind să stea mai mult de un an. Mai mult, în ultimele 10 etape în care a antrenat în Liga I el nu a reuşit să obţină vreo victorie.
Romania TV
28 mart. 2012, 09:06
Antrenorul care a uitat să câştige. Ce-l recomandă pe Stoichiţă la Steaua?

Mihai Stoichiţă o va antrena pe Steaua până în vară, iar dacă nu va atinge obiectivul de câştigare a campionatului va părăsi echipa, la mai puţin de două luni de la instalare, sejur redus la doar un sfert din precedentul mandat, care a durat opt luni (sezonul 2009/2010).

Alegerea celui poreclit „Lippi” pentru funcţia de antrenor al roş-albaştrilor este surprinzătoare pentru mulţi microbişti, prin prisma performanţelor pe care acesta le-a realizat, cel puţin în ultimii zece ani. Recunoscut ca un veritabil „globetrotter”, Mihai Stoichiţă a antrenat 24 de echipe în 24 de ani, însă doar doi sunt de referinţă în cariera sa. 1998, când a câştigat titlul şi Supercupa României cu Steaua, şi 2002, când a câştigat cupa şi campionatul în Republica Moldova, cu Şerif Tiraspol.

După această perioadă a ratat toate obiectivele şi din cauza rezultatelor slabe şi-a încheiat mandatele înainte de termen. Iată periplul său din ultimul deceniu:

Ankaragucu. 3 iunie – 31 decembrie 2002. Sub conducerea sa formaţia turcă a fost eliminată din primul tur al Cupei UEFA şi din Cupa Turciei, în faza a treia. În campionat, la sfârşitul turului, Ankaragucu era  pe locul 8, iar şefii l-au convins pe Stoichiţă să plece, pentru binele clubului.

naţionala Armeniei şi Pyunik Erevan. 2003 – 2004. A obţinut două victorii în preliminariile Euro 2004, dar nu s-a ridicat la exigenţele şefilor forului de la Erevan, iar în vara lui 2004 părţile au încheiat colaborarea.

Farul Constanţa. iunie – iulie 2004. După o înfrângere suferită într-un amical, cu Sportul Studenţesc, Stoichiţă îşi anunţa colaboratorii că renunţă la conducerea tehnică a echipei constănţene. „A fost cea mai dureroasă experienţă din viaţa mea. N-am reuşit să mă reacomodez la mediocritatea din fotbalul românesc”, declara el.

Oţelul Galaţi. ianuarie – iulie 2005. Sub conducerea sa echipa a încheiat sezonul 2004-2005 pe locul 8, iar la începutul următoarei stagiuni Stoichiţă anunţa într-o conferinţă de presă: „Deşi am avut un contract foarte mare, am hotărât să renunţ, pentru că altfel mi-aş fi bătut joc de munca mea. La Galaţi nu sunt condiţii pentru a se face performanţă”.

naţionala Kuweitului. 2005 – 2006. Potrivit unui comunicat al forului din Kuwait, Stoichiţă a fost demis din cauza lipsei sale de cooperare şi pentru că a fost „insensibil la critici”.

Aris Limassol. 2007-2008.

Al Salmyia (Kuweit). 2008-2009.

AEL Limassol. 2009 şi septembrie 2010 – ianuarie 2011. Având ca obiectiv lupta pentru titlu, echipa lui Stoichiţă a dezamăgit total. Mai mult, antrenorul nu a reuşit să-şi conducă formaţia către victorie 5 etape, astfel ca şefii ciprioţilor au decis să-l dea afară.

Steaua. septembrie 2009 – mai 2010. A fost demis după ce Steaua a ratat obiectivul de câştigare a titlului.

Astra Ploieşti. iunie – august 2010. A fost demis după ce rezultatele formaţiei au fost mult sub aşteptări, doar patru puncte acumulate, în şase etape din Liga I.

CS Mioveni. octombrie – noiembrie 2011. Sub comanda lui Mihai Stoichiţă, CS Mioveni a înregistrat o remiză şi trei înfrângeri.

Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!