Strada Boteanu se transformă într-o zonă pietonală, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti.
Cele mai importante edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, ateliere de reciclare, proiecţii de filme, dezbateri, expoziţii de artă contemporană şi ateliere de creaţie dedicate copiilor vor face parte dintr-un program unic pe care organizatorii îl propun iubitorilor de carte şi arte.
Editurile prezente la târgul de carte le vor oferi vizitatorilor şi de această dată sute de titluri româneşti şi străine. Iubitorii de literatură vor putea participa la lansări de carte în Foaierul de Lectură şi sunt invitaţi la recitalurile şi concertele live din Rampa de jazz şi poezie.
Aula BCU Carol I va găzdui vineri seara Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va începe la ora 19,00. Institutul Aspen România pregăteşte Festivalul Ideilor, o simfonie a ideilor la confluenţa de culturi ce se va desfăşura atât în Aula Bibliotecii, cât şi în Salonul Carol. Evenimentul cuprinde o serie de dialoguri pe teme culturale, identitare şi de diaspora la care sunt invitaţi mari artişti de la Festivalul George Enescu şi personalităţi prezente la Bucharest Forum 2013.
Tineri pasionaţi din echipa Reciclare Creativă vor pune imaginaţia vizitatorilor la treabă şi îi vor învăţa să creeze artă urbană din deşeuri, iar cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă, vor putea participa la ateliere de modelaj, desen, pictură, concursuri şi lecturi la iarbă verde.
Galateca îşi va cuceri vizitatorii cu instalaţia de sunet şi artă ”Ajuns la prăbuşire. Un contact strident cu Timon Botez”. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, cât şi într-un stand al târgului de carte.
Intrarea Regală (str. Dem I. Dobrescu, nr. 1) îi aşteaptă pe vizitatori să descopere România printr-o expoziţie realizată de Romfilatelia.
Pentru cei care vor să se relaxeze, „Strada de C’Arte” pregăteşte terase efemere încadrate de monumentele istorice impunătoare, muzică de la Guerrilla live şi acces liber la reţeaua wireless.
„Le propunem vizitatorilor tururi ghidate şi o expoziţie inedită de manuale şi dicţionare din secolele XVIII şi XIX, Cartea spre Lumină, pentru a le dezvălui misterele Bibliotecii şi frumuseţea spaţiilor restaurate recent. Fiecare ediţie a ‘Străzii de C’Arte’ a atras mai bine de 2.000 de participanţi la aceste tururi”, a precizat Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Central Universitare.
Potrivit acesteia, anul trecut, „Strada de C’Arte” a avut peste 15.000 de vizitatori. Aflat la a treia ediţie, evenimentul e organizat de Biblioteca Centrală Universitară Carol I, în parteneriat cu Fundaţia Universitară Carol I.