Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1

„Ulița grozei” din Corbeanca, arteră care va prelua un flux important de trafic în câteva săptămâni, prinde contur, în ciuda raportului de expertiză care arată că decizia este una ilegală.
Alina Costache
01 nov. 2023, 23:45
Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1
Cum arată strada Ogorului din comuna Corbeanca

Liniștea locuitorilor din Corbeanca e pe cale să fie zguduită de o decizie a CNAIR de a redirecționa fluxul de trafic spre și dinspre DN1 prin satele comunei, dincolo de Autostrada A0.

Inițiativa CNAIR încalcă normele elementare de securitate. Raportul de expertiză tehnică extrajudiciară confirmă acest lucru, constatând că deschiderea unui acces prin tranzitarea străzilor Ogorului şi Codrului către DN1/în/din satele din comuna Corbeanca (Tamaşi, Ostratu, zona Paradisul Verde, etc.) nu poate susţine un trafic de tranzit în condiţii legale, aşa cum se prezintă situaţia în teren.

Planul Urbanistic General (PUG) nu prevede continuitatea străzii Zodrulu iașa cum CNAIR doreșe să o realizeze,  iar orice traseu neconform cu PUG-ul contravine legii.

Conform unei expertize tehnice realizată de inginerul Veronel Uță, străzile Ogorulu iși Codrului sunt străzi de categoria a V-a, care asigură accesul la locuințe și sunt folosite pentru servicii curente sau ocazionale, străzi care nu au nici trotuare. Astfel, pietonii vor fi expuși în permanență pericolelor în cazul creșterii valorilor de trafic, așa cum s-ar întâmpla după punerea în aplicare a deciziei CNAIR.

„Dacă luăm în analiză strada Ogorului, lăţimea părţii carosabile este de 4,5 metri, fără trotuare, dar şi mai grav este că sunt zone cu strangulări ale părţii carosabile cu lăţimea de 4 metri din gard în gard al locuinţelor, chiar cu construcţiile aproape de gardul de împrejmuire”, se arată în raportul de expertiză, potrivit fanatik.ro.

Drumurile care intră în categoria V de drumuri sunt cele cu o bandă de circulație cu condiția asigurării unor platforme de încrucișare, cele două străzi amintite neîndeplinind aceste minime condiții.

Citește și: Primarul comunei Corbeanca, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani

Pe strada Codrului, lăţimea părţii carosabile ar trebui să fie de 7 metri, cu două benzi pe sens, şi trotuare de minim 60 cm de fiecare parte a drumului, asta în condiţiile în care în momentul de faţă lăţimea maximă a platformei este de 6,5 metri, însă pe anumite zone cu strangulări lăţimea nu este mai mare de 4 sau 5 metri.

„Cât priveşte strada Ogorului, practic este imposibil să se facă legătura cu DN1, sau chiar un tranzit de pe strada Codrului fiind permanent pericol de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti”, se mai arată în raportul de expertiză.

Totodată, pe aceste străzi nu există sisteme de colectare și dirijare a apelor din precipitații, iar după ploile abundente apa rămâne pe șosea. Specialiștii avertizează că aceste drumuri se vor deteriora în mai puțin de un an, mai ales după trecerea sezonului rece, după ce vor fi deschise traficului intens.

CNAIR a confirmat într-un răspuns la solicitarea localnicilor afectați de situație că „pentru a asigura continuitatea circulaţiei pe strada Codrului din localitatea Corbeanca s-a găsit o variantă temporară de acces până la construcţia unui pasaj rutier, care va permite tranzitarea Autostrăzii de Centură a Capitalei, în condiţii de siguranţă şi confort; varianta provizorie va fi construită cât va fi construită cât mai curând posibil şi va tranzita un sector de drum din cadrul lotului 2 al A0 Nord, care momentan nu este practicabil”.

Viceprimarul comunei Corbeanca, Adrian Snagoveanu, a confirmat că această soluție va fi pusă în practică în cel mai scurt timp.

„Deja am văzut că au făcut podeţele. Văd că s-au mişcat destul de repede, mi-au trimis la Primărie şi răspunsul de la CNAIR. Cred că într-o lună de zile vor da drumul traficului”, a declarat acesta, pentru sursa citată.

Acesta a adăugat că secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, i-a confirmat că această soluție temporară va dura maximum trei ani.

Citește și: Cristian Țânțăreanu, party faraonic la Corbeanca de ziua lui! Are 400 de invitați: „O facem ca pensionarii!”

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, sugerează că o eventuală congestionare a zonei nu ar fi din vina companiei pe care o conduce.

„Eu ce pot să vă spun este că pe o stradă se va asigura continuitatea, astfel încât comunitatea respectivă să nu rămână izolată, deşi n-ar fi rămas izolată, pentru că avem acces în DN1. Dar era impropriu practic să izolăm vatra comunei de cartierul respectiv şi vom asigura continuitatea prin trecerea peste autostradă pe acea porţiune care nu va fi dată în circulaţie. Până când vom realiza o investiţie separată astfel încât să fie asigurată continuitatea. Există mai multe variante, una dintre ele cea care v-am expus-o anterior, iar a doua pe Lotul 1, care începe undeva tot de la Corbeanca, puţin mai sus, spre Autostrada Bucureşti-Piteşti, să realizăm acolo acel pasaj denivelat”, a spus Pistol.

Cristian Pistol a declinat orice responsabilitate a CNAIR.

„Acelea nu sunt străzi în administrarea Companiei, sunt străzi locale, drumuri comunale. Aceea este responsabilitatea autorităţii locale. Nu sunt drumuri care sunt în administrarea noastră, iar noi nu vom face altceva decât acel pasaj, să respecte acelaşi gabarit pe care îl are acum drumul”, a mai spus el. “Noi vom asigura acea continuitate, dar practic nu vom introduce trafic suplimentar. Va fi doar traficul de acolo, local. Nici măcar nu va exista acces în autostradă, va fi doar asigurarea continuităţii drumului comunal”.

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Când vine Moș Crăciun în 2024? Seara în care se pun darurile sub brad
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Taxele și impozitele, în 2025. Veste mare pentru milioane de români
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Rusia extinde influența globală prin proiecte nucleare în străinătate
MediaFlux
MAJORARE de PENSIE, după SĂRBĂTORI. Lista CREȘTERILOR de venituri, din IANUARIEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!