Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1

„Ulița grozei” din Corbeanca, arteră care va prelua un flux important de trafic în câteva săptămâni, prinde contur, în ciuda raportului de expertiză care arată că decizia este una ilegală.
Alina Costache
01 nov. 2023, 23:45
Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1
Cum arată strada Ogorului din comuna Corbeanca

Liniștea locuitorilor din Corbeanca e pe cale să fie zguduită de o decizie a CNAIR de a redirecționa fluxul de trafic spre și dinspre DN1 prin satele comunei, dincolo de Autostrada A0.

Inițiativa CNAIR încalcă normele elementare de securitate. Raportul de expertiză tehnică extrajudiciară confirmă acest lucru, constatând că deschiderea unui acces prin tranzitarea străzilor Ogorului şi Codrului către DN1/în/din satele din comuna Corbeanca (Tamaşi, Ostratu, zona Paradisul Verde, etc.) nu poate susţine un trafic de tranzit în condiţii legale, aşa cum se prezintă situaţia în teren.

Planul Urbanistic General (PUG) nu prevede continuitatea străzii Zodrulu iașa cum CNAIR doreșe să o realizeze,  iar orice traseu neconform cu PUG-ul contravine legii.

Conform unei expertize tehnice realizată de inginerul Veronel Uță, străzile Ogorulu iși Codrului sunt străzi de categoria a V-a, care asigură accesul la locuințe și sunt folosite pentru servicii curente sau ocazionale, străzi care nu au nici trotuare. Astfel, pietonii vor fi expuși în permanență pericolelor în cazul creșterii valorilor de trafic, așa cum s-ar întâmpla după punerea în aplicare a deciziei CNAIR.

„Dacă luăm în analiză strada Ogorului, lăţimea părţii carosabile este de 4,5 metri, fără trotuare, dar şi mai grav este că sunt zone cu strangulări ale părţii carosabile cu lăţimea de 4 metri din gard în gard al locuinţelor, chiar cu construcţiile aproape de gardul de împrejmuire”, se arată în raportul de expertiză, potrivit fanatik.ro.

Drumurile care intră în categoria V de drumuri sunt cele cu o bandă de circulație cu condiția asigurării unor platforme de încrucișare, cele două străzi amintite neîndeplinind aceste minime condiții.

Citește și: Primarul comunei Corbeanca, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani

Pe strada Codrului, lăţimea părţii carosabile ar trebui să fie de 7 metri, cu două benzi pe sens, şi trotuare de minim 60 cm de fiecare parte a drumului, asta în condiţiile în care în momentul de faţă lăţimea maximă a platformei este de 6,5 metri, însă pe anumite zone cu strangulări lăţimea nu este mai mare de 4 sau 5 metri.

„Cât priveşte strada Ogorului, practic este imposibil să se facă legătura cu DN1, sau chiar un tranzit de pe strada Codrului fiind permanent pericol de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti”, se mai arată în raportul de expertiză.

Totodată, pe aceste străzi nu există sisteme de colectare și dirijare a apelor din precipitații, iar după ploile abundente apa rămâne pe șosea. Specialiștii avertizează că aceste drumuri se vor deteriora în mai puțin de un an, mai ales după trecerea sezonului rece, după ce vor fi deschise traficului intens.

CNAIR a confirmat într-un răspuns la solicitarea localnicilor afectați de situație că „pentru a asigura continuitatea circulaţiei pe strada Codrului din localitatea Corbeanca s-a găsit o variantă temporară de acces până la construcţia unui pasaj rutier, care va permite tranzitarea Autostrăzii de Centură a Capitalei, în condiţii de siguranţă şi confort; varianta provizorie va fi construită cât va fi construită cât mai curând posibil şi va tranzita un sector de drum din cadrul lotului 2 al A0 Nord, care momentan nu este practicabil”.

Viceprimarul comunei Corbeanca, Adrian Snagoveanu, a confirmat că această soluție va fi pusă în practică în cel mai scurt timp.

„Deja am văzut că au făcut podeţele. Văd că s-au mişcat destul de repede, mi-au trimis la Primărie şi răspunsul de la CNAIR. Cred că într-o lună de zile vor da drumul traficului”, a declarat acesta, pentru sursa citată.

Acesta a adăugat că secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, i-a confirmat că această soluție temporară va dura maximum trei ani.

Citește și: Cristian Țânțăreanu, party faraonic la Corbeanca de ziua lui! Are 400 de invitați: „O facem ca pensionarii!”

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, sugerează că o eventuală congestionare a zonei nu ar fi din vina companiei pe care o conduce.

„Eu ce pot să vă spun este că pe o stradă se va asigura continuitatea, astfel încât comunitatea respectivă să nu rămână izolată, deşi n-ar fi rămas izolată, pentru că avem acces în DN1. Dar era impropriu practic să izolăm vatra comunei de cartierul respectiv şi vom asigura continuitatea prin trecerea peste autostradă pe acea porţiune care nu va fi dată în circulaţie. Până când vom realiza o investiţie separată astfel încât să fie asigurată continuitatea. Există mai multe variante, una dintre ele cea care v-am expus-o anterior, iar a doua pe Lotul 1, care începe undeva tot de la Corbeanca, puţin mai sus, spre Autostrada Bucureşti-Piteşti, să realizăm acolo acel pasaj denivelat”, a spus Pistol.

Cristian Pistol a declinat orice responsabilitate a CNAIR.

„Acelea nu sunt străzi în administrarea Companiei, sunt străzi locale, drumuri comunale. Aceea este responsabilitatea autorităţii locale. Nu sunt drumuri care sunt în administrarea noastră, iar noi nu vom face altceva decât acel pasaj, să respecte acelaşi gabarit pe care îl are acum drumul”, a mai spus el. “Noi vom asigura acea continuitate, dar practic nu vom introduce trafic suplimentar. Va fi doar traficul de acolo, local. Nici măcar nu va exista acces în autostradă, va fi doar asigurarea continuităţii drumului comunal”.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Taxa care se dublează în România. Decizia luată de Ministerul Finanțelor: Nu se poate justifica
Playtech.ro
Vouchere de vacanță 2025. Când trebuie salariații să restituie tichetele, situațiile prevăzute de lege
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Vești rele pentru toți angajații. Șase zile libere, tăiate de Guvern din 2026
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
O tânără a murit înecată într-un lac după ce s-a speriat de un urs, în Harghita! Aceasta și-a găsit sfârșitul la doar 18 ani
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Iese Elena Udrea din închisoare? Vestea venită azi, 28 aprilie: Este absolut normal
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Asta mai lipsea! Ilie Bolojan a dat cea mai proastă veste pentru români: urmează recesiune. Măsuri de urgență
MediaFlux
Putin a decis! Armistițiu în Ucraina! Anunț de la Kremlin
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre