Luni continuă să ningă în majoritate regiunilor, meteorologii emiţând alte avertizări de vreme severă. Stratul de zăpadă este deja consistent în multe judeţe, iar pârtiile nu mai au nevooie de zăpadă artificială.
Vântul suflă cu putere în Moldova, în Dobrogea şi în Muntenia, dar şi la munte, unde rafalele ce vor depăşi 70…80 km/h vor viscoli şi vor troieni zăpada. Temperaturile scad şi vremea devine rece în mare parte a ţării, cu maxime de la -6 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 4..5 grade pe litoral. Din cauza viscolului, temperaturile resimţite sunt mult sub 0 grade Celsius în unele zone.
Indicele de racire reprezinta o masura a temperaturii resimtite si depinde de temperatura aerului si de viteza vantului. Formula matematica a acestui indice a fost conceputa pornind de la analiza modului in care, in situatii de temperaturi scazute si vant intens, stratul termic protector existent in jurul corpului uman este distrus. Astfel, temperatura corpului devine mai apropiata de cea a aerului inconjurator, iar senzatia de frig va fi mai puternica. In situatiile in care temperatura aerului are valori extrem de scazute (sub -20 de grade), sau cand indicele de racire coboara sub pragul valoric de -32, se aplica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplice.
COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru zece judeţe. COD GALBEN de ninsori pentru Bucureşti