Ocazional îţi vine să-l mănânci de drag, alteori îţi vine să-i spargi faţa de draci, la propriu. Aşa se întâmpla în orice relaţie de cuplu şi este perfect normal să oscilezi între iubire şi ură.
Aceeaşi regiune a creierului responsabilă de sentimentele calde de dragoste generează şi sentimentele de ură şi nervi. Aşadar, este absolut firesc să existe cele două extreme într-o relaţie. Cu toate acestea, este nevoie şi de temperarea extremelor, mai ales a celei negative.
În cele mai crunte momente de ceartă, când iraţionalul pune stăpânire pe întreaga situaţie, cel mai bine este să aplanezi conflictul. Şi asta nu pentru că aşa trebuie atunci, ci pentru că nu vrei să-ţi pară rău mai târziu.
Certurile indică faptul că relaţia este puternică şi plină de pasiune, dar şi pentru că te simţi suficient de confortabil, în largul tău, încât să-ţi exprimi nemulţumirile fără teamă că-ţi vei pierde partenerul, scrie Woman s Health Magazine.
Însă felul în care reacţionezi, capacitatea ta de aplanare a conflictului nu mai ţine doar de chestiuni neurologice, ci şi de abilităţile tale umane de a depăşi un moment de criză cu demnitate şi înţelegere, nu neapărat cu trufie.
Continuarea pe lyla.ro
http://www.lyla.ro/relatii/4-strategii-de-aplanare-a-certurile-in-relatia-de-cuplu/