Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

În ultimii ani, viața oamenilor s-a schimbat complet mai ales din cauza stresului. Frica, ura, panica, apatia sunt stări care adesea lasă urme, afectează organismul și astfel încep probleme de sănătate. Și insuficiența hormonală se datorează stresului pe termen lung.
Irina Dumitrescu
08 mai 2024, 15:54
Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

Stresul declanșează mai multe reacții fizice și psihologice în organism. Poate fi produs de un eveniment unic ce nu durează în timp, sau un stres cronic care se repetă și se prelungește în timp. La stres oamenii simt: presiune în piept, dificultăți de respirație, dureri de stomac, dureri de cap și altele.

Medicii endocrinologi consideră că lipsa sau excesul de hormoni afectează sănătatea și starea emoțională a oamenilor. Pentru a promova echilibrul hormonal se recomandă CBD-ul care ajută și în ameliorarea simptomelor de sindrom de ovar polichistic la femei. De asemenea, canabidiolul (CBD) are efecte benefice în reducerea anxietății, durerii, inflamațiilor și în promovarea relaxării.

Un nivel ridicat de stres poate exacerba dezechilibrele hormonale. În plus, stresul declanșează și alte probleme, cum ar fi: tulburări de somn, schimbări de dispoziție, furnicături în mâini, scăderea capacității de atenție și de concentrare, tulburări de alimentație, oboseală permanentă, iritabilitate, depresie, nervozitate, tensiune musculară, etc.
Un remediu natural pentru aceste probleme este cannabidiolul (CBD), care se găsește în produsele pe bază de ulei de canabis 100% organic. Acesta ajută la echilibrul hormonal și are multe beneficii pentru sănătate: ameliorarea durerii și calmarea tuturor tipurilor de dureri, reducerea simptomelor de artrită reumatoidă, tratarea unor forme de epilepsie, a unor tulburări de anxietate, depresie și dispoziție rea.

Uleiul este un produs BIO, de calitate premium, obținut prin metode de extracție avansate, astfel încât sunt păstrate toate proprietățile benefice ale plantei de canabis.

De la stres la somn odihnitor – Abordări naturale și eficiente


Stresul poate avea și alte consecințe asupra sănătății oamenilor, în sensul că poate duce la, tulburări cardiovasculare, erupții cutanate, căderea părului, apariția unor boli autoimune precum alopecia în plăci. Insomnia este o tulburare gravă ce produce probleme semnificative de sănătate, o deteriorare a calității vieții. Pentru un somn natural, adenozina și melatonina trebuie să funcționeze împreună. Adenozina este un regulator homeostatic, un neurotransmițător cu efect inhibitor asupra sistemului nervos central. Melatonina ajută la inițierea și sprijinirea somnului.
Dacă se produce suficientă melatonină la un om, atunci el va adormi și va avea un somn mai bun. Acest hormon pregătește corpul pentru odihnă, reglează ciclul circadian al somnului. Lipsa melatoninei a fost asociată cu tulburările de somn, mai ales la persoanele mai în vârstă. Semne caracteristice ale insomniei sunt: dificultatea de a adormi, lipsa dorinței de a dormi, treziri frecvente, dificultate în menținerea unui somn bun, somn superficial, trezirea prea devreme, somn rău ce nu ajută suficient de bine în relaxare și restabilirea energiei.
Stresul, stilul de viață nesănătos, anumite boli sunt cauze ale insomniei. Consumul de cafea, fumatul, alcoolul, folosirea telefonului, a laptopului în pat, pot duce la dificultăți de somn. Anumite tulburări psihice (cum sunt cele depresive, atacurile de panică, crizele de anxietate) reprezintă cauza a peste 50% dintre situațiile de insomnie.
Eliminarea factorului de stres este foarte important, la fel și tratamentele aplicate. Pentru a gestiona mai bine stresul, oamenii ar trebui să folosească metode naturale. Majoritatea persoanelor cu sindrom de ovar polichistic sau cu alte boli se confruntă în ziua de azi și cu tulburări de somn, care pot perturba și mai mult nivelul hormonilor. Ceaiul cu CBD poate ajuta în astfel de cazuri, la reducerea simptomelor, la promovarea relaxării, la îmbunătățirea calității somnului, susținând echilibrul hormonal general în corp.
Menținerea unui stil de viață sănătos este un lucru de care trebuie să țină cont oamenii care sunt stresați ușor sau episodic. Se spune că la asta ajută: sportul, o dietă adecvată, un program de somn, tehnicile de relaxare. De pildă, practicarea unei activități fizice zilnice ajută la reglarea stresului și la îmbunătățirea condiției fizice. De asemenea, pauzele la muncă sunt o metodă bună de gestionare a timpului și de reducere a stresului. Somnul este și el un remediu eficient împotriva stresului.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!