Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

În ultimii ani, viața oamenilor s-a schimbat complet mai ales din cauza stresului. Frica, ura, panica, apatia sunt stări care adesea lasă urme, afectează organismul și astfel încep probleme de sănătate. Și insuficiența hormonală se datorează stresului pe termen lung.
Irina Dumitrescu
08 mai 2024, 15:54
Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

Stresul declanșează mai multe reacții fizice și psihologice în organism. Poate fi produs de un eveniment unic ce nu durează în timp, sau un stres cronic care se repetă și se prelungește în timp. La stres oamenii simt: presiune în piept, dificultăți de respirație, dureri de stomac, dureri de cap și altele.

Medicii endocrinologi consideră că lipsa sau excesul de hormoni afectează sănătatea și starea emoțională a oamenilor. Pentru a promova echilibrul hormonal se recomandă CBD-ul care ajută și în ameliorarea simptomelor de sindrom de ovar polichistic la femei. De asemenea, canabidiolul (CBD) are efecte benefice în reducerea anxietății, durerii, inflamațiilor și în promovarea relaxării.

Un nivel ridicat de stres poate exacerba dezechilibrele hormonale. În plus, stresul declanșează și alte probleme, cum ar fi: tulburări de somn, schimbări de dispoziție, furnicături în mâini, scăderea capacității de atenție și de concentrare, tulburări de alimentație, oboseală permanentă, iritabilitate, depresie, nervozitate, tensiune musculară, etc.
Un remediu natural pentru aceste probleme este cannabidiolul (CBD), care se găsește în produsele pe bază de ulei de canabis 100% organic. Acesta ajută la echilibrul hormonal și are multe beneficii pentru sănătate: ameliorarea durerii și calmarea tuturor tipurilor de dureri, reducerea simptomelor de artrită reumatoidă, tratarea unor forme de epilepsie, a unor tulburări de anxietate, depresie și dispoziție rea.

Uleiul este un produs BIO, de calitate premium, obținut prin metode de extracție avansate, astfel încât sunt păstrate toate proprietățile benefice ale plantei de canabis.

De la stres la somn odihnitor – Abordări naturale și eficiente


Stresul poate avea și alte consecințe asupra sănătății oamenilor, în sensul că poate duce la, tulburări cardiovasculare, erupții cutanate, căderea părului, apariția unor boli autoimune precum alopecia în plăci. Insomnia este o tulburare gravă ce produce probleme semnificative de sănătate, o deteriorare a calității vieții. Pentru un somn natural, adenozina și melatonina trebuie să funcționeze împreună. Adenozina este un regulator homeostatic, un neurotransmițător cu efect inhibitor asupra sistemului nervos central. Melatonina ajută la inițierea și sprijinirea somnului.
Dacă se produce suficientă melatonină la un om, atunci el va adormi și va avea un somn mai bun. Acest hormon pregătește corpul pentru odihnă, reglează ciclul circadian al somnului. Lipsa melatoninei a fost asociată cu tulburările de somn, mai ales la persoanele mai în vârstă. Semne caracteristice ale insomniei sunt: dificultatea de a adormi, lipsa dorinței de a dormi, treziri frecvente, dificultate în menținerea unui somn bun, somn superficial, trezirea prea devreme, somn rău ce nu ajută suficient de bine în relaxare și restabilirea energiei.
Stresul, stilul de viață nesănătos, anumite boli sunt cauze ale insomniei. Consumul de cafea, fumatul, alcoolul, folosirea telefonului, a laptopului în pat, pot duce la dificultăți de somn. Anumite tulburări psihice (cum sunt cele depresive, atacurile de panică, crizele de anxietate) reprezintă cauza a peste 50% dintre situațiile de insomnie.
Eliminarea factorului de stres este foarte important, la fel și tratamentele aplicate. Pentru a gestiona mai bine stresul, oamenii ar trebui să folosească metode naturale. Majoritatea persoanelor cu sindrom de ovar polichistic sau cu alte boli se confruntă în ziua de azi și cu tulburări de somn, care pot perturba și mai mult nivelul hormonilor. Ceaiul cu CBD poate ajuta în astfel de cazuri, la reducerea simptomelor, la promovarea relaxării, la îmbunătățirea calității somnului, susținând echilibrul hormonal general în corp.
Menținerea unui stil de viață sănătos este un lucru de care trebuie să țină cont oamenii care sunt stresați ușor sau episodic. Se spune că la asta ajută: sportul, o dietă adecvată, un program de somn, tehnicile de relaxare. De pildă, practicarea unei activități fizice zilnice ajută la reglarea stresului și la îmbunătățirea condiției fizice. De asemenea, pauzele la muncă sunt o metodă bună de gestionare a timpului și de reducere a stresului. Somnul este și el un remediu eficient împotriva stresului.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Se schimbă polițele RCA. Banii vor fi retrași automat din cont. Anunțul făcut de ASF
Playtech.ro
Vouchere de vacanță 2025. Când trebuie salariații să restituie tichetele, situațiile prevăzute de lege
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Adio, grătare! Minivacanța de 1 Mai e compromisă. Weekendul aduce ploi abundente în toată țara
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Horoscop chinezesc săptămâna 28 aprilie – 4 mai 2025: Semnul zodiacal care pleacă în vacanță fără să țină cont de bugetul alocat
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Minivacanța de 1 Mai: Amenzi uriașe pentru grătare, muzică și campare ilegală
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre