„Suntem într-un război economic cu China. Nu au nicio reţinere să spună ce practici au, este în firea lor. Unul dintre aceste state va avea hegemonia în 25 sau 30 de ani … şi o să fie ei dacă vom continua pe acest drum. Dacă vom continua să pierdem această luptă, suntem la cinci sau cel mult zece ani de atingerea unui punct de inflexiune din care nu ne vom putea reveni niciodată„, a declarat Bannon.
Strategul şef al preşedintelui american a precizat că SUA vor folosi articolul 301 din Legea Comerţului din 1974 împotriva coerciţiei chineze asupra transferurilor de tehnologie de la societăţi americane care desfăşoară activităţi în China şi vor continua să depună plângeri împotriva politicii de dumping a Beijingului privind exporturile de oţel şi aluminiu.
„Vom încerca să ne impunem în faţa acestor oameni. Am ajuns la concluzia că au pornit un război economic şi că ne strivesc„, a mai spus Bannon.
Steve Bannon consideră că nu există niciun motiv de a avea o abordare temperată în raport cu China pentru a obţine sprijinul Beijingului în privinţa situaţiei din Coreea de Nord, întrucât apreciază că regimul chinez vrea să-şi menţină influenţa la Phenian.
Strategul-şef al Casei Albe a mai spus că SUA ar putea lua în considerare o înţelegere în care China obligă Coreea de Nord să-şi îngheţe activităţile nucleare şi să fie desfăşurate inspecţii periodice, apoi Statele Unite şi-ar retrage trupele din Peninsula Coreeană, dar că o asemenea înţelegere pare îndepărtată.
În contrast cu ameninţarea lui Donald Trump de „foc şi furie” împotriva Coreei de Nord, Steve Bannon consideră că nu există o soluţie militară, întrucât intervenţia s-ar solda cu moartea a milioane de sud-coreeni.