Străzile din Sectorul 1 sunt invadate de gunoaie. Conducerea Romprest a anunţat săptămâna trecută că a luat decizia de a limita temporar si gradual activitatile din cadrul serviciului de salubrizare pe raza teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, incepand cu data de 27.11.2020. Motivul invocat de conducerea Romprest este neplata facturilor de către Primăria Sectorului 1 în ultimele 4 luni, incepand cu luna Iulie 2020.
Datoria primăriei Sectorului 1 către Romprest este de aproape 80 de milioane de lei, a precizat Oliver Păiuși, consilier USR Sector 1, conform Hotnews. Datoria nu poate fi plătită pentru că nu există bani, dar şi din cauza unor nereguli.
Conducerea Romprest a luat decizia de a limita temporar si gradual activitatile din cadrul serviciului de salubrizare pe raza teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, incepand cu data de 27.11.2020, decizie notificata in termenul contractual Autoritatilor locale si centrale.
„În baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar si gradual activitatile din cadrul serviciului de salubrizare, incepand cu data de 27.11.2020, decizie notificata in termenul contractual Autoritatilor locale si centrale.
Vom incerca sa limitam impactul pe care reducerea graduala a activitatilor serviciului il va avea asupra cetatenilor din acest sector si asupra orasului in general. Astfel, aceasta limitare temporara de activitate NU va afecta colectarea deseurilor menajere de la populatie si de la agentii economici”, a mai anunţat conducerea ROMPREST SERVICE S.A., operatorul serviciului public de salubrizare in raza teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.
„In ultimele 4 luni, incepand cu luna Iulie 2020, asiguram exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public in folosul cetatenilor. Practic, finantam integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti”, susţine conducerea Romprest într-un comunicat de presă.
Primăria Sectorului 1 vrea să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliul Local în aşa fel încât firmele să plătească cât gunoi produc, ca o parte din acesta să nu ajungă pe stradă.
De asemenea, administraţia locală vrea să aplice amenzi persoanelor fizice care aruncă gunoi pe stradă, cu toate că deşeurile sunt ridicate gratuit o dată pe săptămână de Primărie.
„Persoanele care lasă gunoi la colțul străzii trebuie să fie amendate de Poliție. Și trebuie amenzi mari, prima dată 1000 de lei, a doua oară 3.000 de lei, iar apoi 10.000 de lei. După aceea nu mai aruncă”, a mai spus Păiuși.