Tratamentele naturiste sunt cele care ne pot ajuta să scăpăm de stres și să ne limpezim gândurile atunci când ne simțim la pământ din punct de vedere energetic. În acest sens, o serie de plante ne sunt aliate în lupta cu inamicul nostru de toate zilele:
Ceaiul preparat din flori de tei ajută la tratarea stresului, dar și a insomniei. Teiul are efect calmant și liniștitor asupra organismului. Este recomandat ca acesta să fie consumat seara, înainte de culcare, pentru a avea parte de un somn cât mai odihnitor și liniștit. Dimineața următoare cu siguranță stresul va fi eliminat, iar energiile negative vor dispărea la rândul lor.
Pe lângă mirosul îmbietor pe care îl are, levănțica are și proprietăți terapeutice, ce ne ajută să depășim stresul prin care trecem. Acesta poate fi consumat sub formă de ceai îndulcit cu miere, pentru un efect calmant. De asemenea, se pot pune câțiva stropi de tinctură de levănțică în apa din cadă, pentru o relaxare totală a corpului datorită mirosului pe care îl degajă.
Ceaiul de mușețelul este ideal după o zi lungă și obositoare, în care stresul nu a vrut să ne părăsească. Are efect calmant și liniștitor asupra organismului. De asemenea, ajută la eliminarea energiilor negative din organism și stimulează buna-dispoziție generală.
Sunătoarea este o plantă renumită pentru efectul antidepresiv pe care îl are asupra organismului. Este utilizată de sute de ani în tratarea afecțiunilor nervoase, a stărilor de depresie, anemie, indispoție sau a stărilor de pesimism. Ceaiul făcut din această plantă relaxează psihicul, reduce starea de anxietate și de stres și ajută la combaterea insomniei. De asemenea, este recomandat să fie consumat seara, înainte de culcare, pentru un somn cât mai liniștit. Ceaiul de sunătoare este util mai ales atunci când activitățile de peste zi ne-au slăbit de energie și dorim să fim mai optimiști și mai pozitivi.
Valeriana face parte din categoria plantelor cu un puternic efect calmant asupra organismului. Ceaiul de valeriană este ideal atunci când treci prin perioade stresante și dorești să te relaxezi. De asemenea, consumul acestuia este recomandat și în cazul stărilor de depresie. Pe lângă consumul sub formă de ceai, valeriana poate fi consumată și sub formă de pulbere. În acest caz, specialiștii recomandă să se consume câte o linguriță de pulbere în fiecare dimineață și seara înainte de culcare.
Florile de hamei sunt cunoscute pentru efectul calmant puternic pe care îl au asupra organismului. Acestea se consumă sub formă de ceai, înainte de mesele principale. Florile de hamei ajută la eliminarea stresului din organism și la limpezirea gândurilor după o zi obositoare. Mai mult decât atât, ceaiul de flori de hamei ajută și la îmbunătățirea calității somnului.