Ca traim in stres nu mai este o noutate. Dar stiai ca stresul contribuie la ingalbenirea dintilor. Mai multe studii diferite care au cercetat legatura dintre stres si sanatatea dintilor au ajuns la o concluzie uimitoare: stresul strica dintii! Vinovat este cortizolul care slabeste sistemul imunitar, iar acesta din urma nu mai are puterea de a lupta cu placa dentara. Asfel, problemele mici de la nivelul gingiilor se transforma in unele serioase care pot duce la caderea dintilor.
Alimentul banal pe care îl consumă toată lumea și e un adevărat pericol pentru organism. Îți distruge dantura și afecteaza creierul! Ai mare grijă!
Stresul il poti elimina facand miscare si exercitii de relaxare.
Iata si alte sfaturi care te pot ajuta sa-ti mentii si dintii sanatosi, venite de la specialistii ivillage.com.
1. Incepe apa plata
Tartrul este placa cimentata, care da un aspect galbui dintilor (uneori chiar maroniu). “Pentru a reduce tartrul, periaza-ti dintii doar cu apa timp de doua minute pe zi. Apoi aplica pasta de dinti si freaca dintii. Atunci cand nu este pasta de dinti, periuta curata mai bine suprafata dintelui”, a explicat dr. Claudio M. Levato, medic dentist in Illinios.
2. Bea suc de grapefruit
Sucul natural de grapefruit impiedica sangerarile si reduce riscul aparitiei bolilor gingivale cu pana la 20 la suta, pentru ca imbunatatesc circulatia vaselor de sange de la nivelul gingiilor si ajuta la productia de colagen in tesutul gingival. Cercetorii britanici spun ca sunt suficiente doua pahare pe zi pentru a beneficia de efectele benefice ale vitaminei C si bioflavonidelor din grapefruit.
3. Incearca periuta electrica
Folosind o periuta electrica, periajul este mai ferm, iar cercetatorii spun ca astfel se reduce placa cu pana la 30% in doar doua saptamani.
4. Mesteca guma fara zahar
Potrivit cercetatorilor de la Harvard, daca mesteci o lama de guma fara zahar, iti reduci cu pana la 25% placa bacteriana. Ei spun ca indulcitorii din guma (xylitol si sorbitol) impiedica germenii sa se multiplice si sa se raspandeasca.
5. Mesteca lemn dulce
Potrivit cercetatorilor suedezi, radacina de lemn dulce are efect antibacterian care va tine germenii departe, astfel vor reduce inflamatiile de la nivelul gingiilor.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.