Strigăte de ajutor: Nu e posibil ca oamenii să moară din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Românii trimit mesaje disperate la [email protected]. Bunici, părinţi sunt prinşi în nămeţii din satele izolate, nu mai au mâncare, medicamente şi nimeni nu a ajuns la ei.  Pentru aceştia, telespectatorii noştri cer o mână de ajutor.
Romania TV
11 feb. 2012, 19:49
Strigăte de ajutor: Nu e posibil ca oamenii să moară din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Ana Maria Minoiu: „Nu stiu daca acest mail va fi citit, insa am o urma de speranta in televiziunea dumneavoastra.Va scrie aceste randuri o persoana aflata in situatia altor mii de persoane, o persoana ingrijorata pentru soarta bunicilor ei bolnavi. Acestia se afla intr-un sat din Judetul Buzau , mai exact in Comuna Pardosi, un sat complet izolat de „marea civilizatie”, timp de 2 saptamani au stat fara curent si fara telefonie (precizez ca telefonul fix nu a mers pana azi dimineata), desi nu mai au alimente , ca sa nu ma ingrijoreze mi-au zis ca se descurca. Nu vreau sa judec pe nimeni, insa ma uitam la soarta unor sinistrati care au fost acoperiti de zapada, multi oameni in varsta da si multi care puteau foarte bine sa iasa afara si sa -si faca partie, imi puteti spune, da, vorbeste pentru ca nu se afla in situatia bietilor oameni. (..) Va rog din suflet daca puteti face ceva, nu vor pomana, nici macar nu au fost de acord sa vorbesc cu autoritatile, pentru ca, citez:”Sa ii ajute pe ceilalti bieti oameni, care au fost acoperiti cu totul, si sa salveze copii, viitorul tarii acestia”, inchei citatul,vorbe spuse de batrana mea bunica, care plangea la telefon si imi spunea sa am grija de mine, cand ei practic sunt uitati de lume.VA ROG AJUTATI SI ACEI OAMENI DiN COMUNA PARDOSI JUDETUL BUZAU, o mana de oameni! Multumesc frumos si am incredere in dumneavoastra ca o sa „puneti” o vorba si pentru acele biete suflete. Cu stima, Ana Maria Minoiu! P.S Bunicii mei se numesc Gheorghe si Floarea Maria.”

Andreescu Simona, Bucureşti: „Urmaresc zilnic ce se intampla in tara, dar cu precadere in judetul Vrancea deoarece acolo m-am nascut, am crescut, am copilarit si unde deseori ma intorc deoarece acolo sunt parintii mei la care acum, datorita ninsorilor nu reusesc sa ajung. Mai precis in satul Sipotele din comuna Andreiasu de jos. Ma uit in permanenta la stirile dvs de cand a inceput urgia. Se vorbeste de judetul Vrancea si se vede datorita curajului si profesionalismului jurnalistilor dvs situatia de acolo. Daca n-ar fi fost ei oamenii ar fi murit sub zapezi. Insa se vorbeste doar de zona de campie adica de comunele si satele din jurul orasului Focsani. In aceeasi situatie, la fel de ramatica se afla si cei din localitatile de munte de pe ruta Focsani-Odobesti-Brosteni-Mera-Reghiu-Andreiasu de jos si Andreiasu de sus si Butucoasa unde se termina comuna Andreiasu. In Andreiasu de jos, satul Sipotele locuiesc si parintii mei , Pasaroiu Vasile si Ioana in varsta de 81 si respectiv 73 de ani cu care tin in permanenta legatura de cand a inceput nenorocirea. Dar nimeni nu vorbeste si nu stie de oamenii acestui sat. Sunt batrani majoritatea oamenilor din satul Sipotele, sunt la fel acoperiti de nameti, nu au apa si nici alimente. Eu am apelat prin telefon la un vecin mai tanar, Nicoara Gheorghe, pe care l-am rugat sa-i scoata din zapada pentru ca nu mai reuseau. Au animale la care nu mai reusesc sa ajunga. Am trimis email la Primaria Andreiasu unde este primar Budeanu Ionel pe care l-am atentionat cu ceea ce se petrece, am trimis si la Prefectura Vrancea., Consiliul judetean Vrancea. Dar… nimic. Pare-se ca toata lumea a uitat de ei. Am aflat de la parinti c-ar fi venit cineva cu un plug de la o comuna vecina si-ar fi facut un pic de drum. Va rog din suflet. Trimiteti dintre jurnalistii dvs. sa transmita domnilor care ne conduc si situatia acelor oameni. Va rog din suflet nu uitati de ei. Mai ales ca vin din nou ninsorile. Transmiteti va rog S.O.S. meu. Va multumesc din suflet cu speranta ca-mi veti citi mesajul si nu-i veti lasa pe acesti batrani sa-i gasim morti tocmai la primavara.”

Laura Negru: „Vă rog mult să faceţi cunoscut faptul că o parte dintr-o comună este izolată. Este vorba de comuna Fundeni, sat Fundeni, judeţul Călăraşi, la doar 20 de Km de Capitală. Au deszăpezit şoseaua principală – prima parte – apoi urmează un lac, iar şoseaua continuă peste lac. Pentru porţiunea de după lac, spune primarul, nu mai există utilaje, combustibil pt. a lucra. Este inadmisibil. Şi acolo locuiesc o mie de oameni. Sunt copii, bătrâni, nu au de unde cumpăra nici măcar o pâine. Drumul este impracticabil. Vă rog din suflet, faceţi cunoscut cazul. Mulţumesc!”

Enache Tudoriţa: „Buna ziua…Va rog ajutati-ma , sora mea se afla la iesirea din localitatea Giurgiu cu un autoturism spre a se deplasa in satul Vieru la mama mea care este grav bolnava in varsta de 73 ani , si nu este lasata sa treaca. Am sunat si la Prefectura din orasul Giurgiu si mi au spus ca nu pot sa ma ajute cu nimic sa sun la 112 . Am sunat si la 112 dar mi au spus sa astepte sora mea o ora si jumatate pana vine un utilaj de deszapezire. Va rog ajutati -ma .”

Mihalache Mihai: „Satul Bogza este blocat de o saptamana, oamenii nu mai au paine, alimente si nimeni de la deszapezire nu a ajuns la ei. Satul se afla la 7 km de la Dumbraveni unde acuma elicopterul imparte alimente la oameni… oare datorita ca Primul ministru se afla in zona. In Bogza sunt 4 morti in sat care nu pot fi ingropati de o saptamana deoarece toate drumurile sunt blocate, zapada masoare 4 metri, bunica mea locuieste in sat si nu mai are paine si alimente, iar medicamentele ii mai ajung ptr 2 zile.Va rog sa ii ajutati cumva si sa sesizati autoritatile, mergeti in satul Bogza ca numai datorita voua se mai iau masuri. Va multumesc.”

Un telespectator din satul Mosesti,  judetul Buzau, care ne trimite şi o fotografie: „Satul Moşeşti este blocat de cand au inceput ninsorile, localnicii nu au curent de duminica, nu au apa si la magazin proviziile s-au terminat. Au mers barbatii pe camp 15 km pana la Jirlau sa mai cumpere mancare. Situatia lor nu este cunoscuta, utilajul de dezapezire este stricat si primaria nu ia atitudine pe motiv ca vor veni alte ninsori. Daca vor veni alte zapezi sigur le vor acoperi casa. DE CE SITUATIA LOR NU E CUNOSCUTA?”

Ghimbeu Dorina: „Buna seara. Este cumplit ce se intampla cu acei oameni. Oamenii trebuie scosi din zapada cu orice pret. 1. cazati in biserici si in camine , scoli…. in spatii unde pot sta la caldura si hraniti. Din spatiile acestea ar putea fi supravegheati medical opiii, femeile, batranii 2. armata adusa din Ardeal unde nu sunt probleme……armata care va trebui sa ajute la dezapezire 3. VOLUNTARII………….avem oare voluntari ? Credeti ca nu sunt necesari in cazurile acestea ?4. toti oamenii din sat sa iasa la zapada !….am vazut si la inundatii, sateni indolenti care stateau in carciuma (oamenii ar trebui sa se mai ajute si singuri ) acolo unde este cazul. Premierul din pacate cam are dreptate. Pacat, pacat ca vorbim in zadar si punem politicul inaintea economicului……..si nu rezolvam nimic. Teodora …..Predeal”

Ştefăniţă Ion: „Domnule prim ministru,va scriu in calitate de cetatean al acestui stat. Imi pare rau sa vad situatia din aceasta tara. Dumneavoastra ati fost in teritoriu azi si ati afirmat ca sunteti multumit de activitatea Ministerelor de forta. Tin sincer sa va spun ca inca sunt localitati blocate in zapada. Parintii mei sunt in Ialomita. Pana ieri toate televiziunile prezentau imagini doar din Vrancea si Buzau. Azi au inceput sa apara si stiri din Ialomita. Situatia in Baragan este la fel. Parintii mei au fost blocati timp de 7 zile in satul Rovine. Am apelat la autoritatile judetene care mi-au dat un numar de telefon si asigurarea ca utilajele sunt in zona. Domnule prim ministru, va rog sa luati masurile necesare pentru a disloca fortele necesare care sa intervina pentru salvarea oamenilor. Prefectii sunt depasiti de situatie. Va asigur ca cetatenii au facut tot ce au putut pentru a iesi din aceasta situatie grava. In acelasi timp va rog sa tineti cont de faptul ca populatia de la sate este foarte batrana. Bulgaria, Ungaria, Serbia au declarat “cod rosu”. La noi a fost “cod portocaliu”. Nu stiu care este semnificatia acestui cod, dar stiu ca parintii mei au fost blocati in satul Rovine timp de 7 zile. Nu este posibil ca in zilele noastre sa moara oameni din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Nu amintesc ca a cazut curentul, ca n-au avut de unde sa-si cumpere alimente, ca lemnele de foc sunt pe sfarsite, ca mortii nu pot fi ingropati, etc. Va rog sa revizuiti modul de actionare al prefectilor. Sunt drumuri judetene blocate de zapada. Va rog sa declarati pentru judetele CALAMITATE stare de NECESITATE si sa actionati in consecinta. Este ultimul mesaj pe care il trimit catre autoritatile romane. Cu stima, Stefanita Ion”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!