Strigătul de disperare al unei paciente. Pacienții stau pe tărgi sau saltele trimise de rude, în loc de paturi. Pentru a nu îngheța de frig pacienții trebuie să fie îmbrăcați bine, cu geci și căciuli.
Citește și: Locuri la ATI: Orban anunţă investiţii de 50 de milioane de euro
Cei care sunt nevoiți să aștepte în corturi până la eliberarea unui pat în spital fac declarații halucinante. „Dacă mă puteţi ajuta să plec de aici. Vă rog, vă implor. De aici cred că nu mai ies vie!” , susține o pacientă internată în cortul din curtea Spitalului de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Capitală.
Strigătul de disperare al unei paciente. Femeia stă de trei zile pe targă, fiind bolnavă. A fost anunțată de către medici că în spital nu mai există paturi. În prezent este conectată la tubul de oxigen și se teme că va muri. Dacă nu de boală, de frig.
„Astea-s paturile pe care dormim, tărgile. La 30 de cm. Nu bagă căldură prin tuburile astea. Bagă rece. E ud, pentru că curge apa încontinuu de afară.” , susține aceasta, conform observatornews.ro.
„Niciun animal, niciun câine nu poţi să îl ţii aşa. Ţipă la ei foarte rău şi îi face în toate felurile şi nu îi lasă să vorbească cu copiii la telefon. Îi ţine ca în lagăr. Îmi este teamă că nu o mai iau de acolo vie!” , susține fiica pacientei.
Strigătul de ajutor al unui medic din prima linie: „Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru”
Şefa secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu cere ajutor pe reţelele sociale pentru a-şi putea salva pacienţii de la moarte. Reamintim că rata de infectare în judeţul Sibiu a ajuns la 6,82 la mie.
Victoria Bîlruţiu este şefa secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţea Sibiu şi apelează la oameni pentru a-şi putea salva pacienţii. Medicul a lansat un apel pe reţelele sociale.
„Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secţia Boli Infecţioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienţi, pentru separarea circuitelor.
Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeaşi capacitate de spitalizare. Oare mă puteţi ajuta?”, este mesajul şefe Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.