„Concluziile sunt foarte interesante. Colegii mei au dezbătut pe larg aproape articol cu articol. S-a luat act de aceste propuneri, urmează şi altele în cursul serii, unele mâine (marţi – n.r.), vom vedea dacă ajungem la o formă care să permită membrilor grupului liberal să facă un pas înainte. Eu rămân optimist. Vom vedea”, a spus Stroe.
El a precizat că s-a discutat şi despre cuantumul amenzilor şi despre perioadele de suspendare a permisului de conducere. În ceea ce priveşte aspectul încasării amenzilor, care ar contribui la bugetul de stat, el a apreciat că „problema încasării nu este un capăt de ţară sub aspectul faptului că ar avea mare influenţă la bugetul de stat”.
„Ştiu că unul dintre colegii de opoziţie a ridicat această problemă, că Guvernul doreşte să îşi crească veniturile la bugetul statului cu amenzi. Ele sunt nesemnificative în legătură cu cifrele bugetului de stat. Nu cuantumul lor este important pentru bugetul statului, pentru că ele înseamnă foarte puţin, ci nevoia de a respecta textul de lege. Ai greşit, te sancţionează, plăteşti amenda, aici este chestiunea. Problema este a moralităţii faptului că un act normativ prevede o sancţiune că sancţiunea trebuie să fie aplicată şi respectată, deci şi amenda plătită. Aici este problema de moralitate, nu pentru faptul că ar creşte veniturile la bugetul de stat”, a mai susţinut Radu Stroe.
Ministrul de Interne a adăugat că unii colegi liberali au cerut ordonanţă de urgenţă, alţii au cerut proiect de lege.
„Deocamdată, permiteţi-mi să mă gândesc ce propuneri concrete vin, să discut şi cu primul-ministru”, a spus Stroe, adăugând că şi-ar dori ca noul Cod rutier să fie adoptat miercuri, în şedinţa de Guvern.
El a adăugat că adoptarea Codului rutier va depinde şi de cum se vor derula dezbaterile până atunci.
„Mâine (marţi – n.r.) mai este din nou zi de întâlnire cu grupurile UDMR, PP-DD, PDL”, a arătat ministrul de Interne, Radu Stroe.