Ministerul Educației vrea să modifice structura anului școlar. Vor dispărea semestrele și vor fi organizate 5 module de învățare cu 5 vacanțe. Anul școlar va avea 36 de săptămâni, adică circa 180 de zile de școală, potrivit propunerii înainte de Ministerul Educaţiei.
„Astazi am avut o comisie de dialog scolar in care s-a discutat despre structura anului scolar 2022 – 2023. Am reusit sa ajungem la un consens care este confirmat de experti in educatie. este vorba despre nevoia de a alterna moducel de invatare de 6 -7 – 8 saptamani cu module de repaus.
Anul scolar incepe la 5 septembrie”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Citeşte şi: Noul an şcolar 2022-2023. Elevii vor avea 5 vacanţe, la care se adaugă Şcoala Altfel şi Săptămâna verde
Noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Ministerul Educației:
Școala altfel – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 26 februarie – 6 aprilie
Săptămâna verde – va fi inclusa in structura anului scolar 2022 – 2023 , scolile vor putea sa aleagă o săptămână în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2032, depinde şi de condiţiile climatice.
„Având in vedere importanta tezelor, intentionam sa revizuim in sensul renunţării la obligativitatea tezelor semestriale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
„Va avea loc o evaluare standardizata la final de an scolar”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a mai precizat că elevii au cerut o evaluare standardizata la început de an şcolar, dar că încă se analizează această propunere.
Citeşte şi: Vacanţa de primăvară 2022. Când începe vacanţa de Paşte şi câte zile libere vor avea elevii
Ministrul Educaţiei a mai precizat că alte elemente va vom comunica de indata ce vor fi gata.
„Copiii vor stii din timp cum vor fi evaluati în anul şcolar 2022 – 2023”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
De asemenea, Sorin Cîmpeau a precizat că vor fi schimbate si manualele scolare. „Vor fi disponibile si in format digital”.
Sorin Cîmpeanu, alte declaraţii:
S-a probat înfiinţarea unui spital în cadrul Universitatii de Medicină şi farmacie Târgu Mureş
Am actualuzat nomenclatorul de mastere din România. ARACIS – situaţia actuală prevede că în prezent capacitatii de scoalarizare, după criza din Ucraina, poate fi depăsita cu 20%
modificarea legii eductiei nationale, prin derogare, se adaunga separat locuri pe care pot fi inmatriculati elevi din Ucraina. Am depăsit numărul de 1.000 de elevi ucraineni înscrisi şi 50 de cadre didactice
am definitivat priocesul de selectie a scolilor care vor beneficia de finantare prin proiectul Romania educata pentru reducerea abandonului scolar. suma total este de 190 mil euro plus tva, 136.600 euro per scoala. Doua Colegii nationale din Resita, unul din Petrosani.
un ordin de ministru prin care se definesc standardele minime de dotare a scololor si a laboratoarelor de informatica. Trecerea de la scrisul cu creta pe tabla la tabla interactiva.