Licitaţia vizează încheierea unui ”acord-cadru de furnizare echipamente de procesare de tip server”, potrivit anunţului. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, durata acordului este estimată la 24 de luni, iar finanţarea este asigurată de la buget.
”Media cifrei de afaceri globale a candidatului pe ultimii 3 ani (2016, 2017 şi 2018) trebuie să fie cel puţin egală cu 900.000 euro”, se arată în comunicat.
Totodată, candidatul trebuie să aibă capacitatea de a asigura protecţia informaţiilor clasificate nivel „secret de serviciu”, capacitate dovedită prin obţinerea avizului de securitate eliberat de unitatea specializată din cadrul STS.
”Pentru ca o candidatură să fie declarată admisibilă din punct de vedere al capacităţii de a asigura protecţia informaţiilor clasificate nivel „secret de serviciu”, este obligatoriu ca fiecare dintre aceşti operatori economici care participă la procedură în calitate de candidat/candidat asociat/subcontractant/terţ susţinător, să obţină avizul de securitate”, se arată în anunţ.
În plus, candidatul trebuie să fi livrat în ultimii cinci ani, calculaţi până la data limită de depunere a candidaturii, produse similare cu cele ce fac obiectul procedurii de achiziţie.
Tipul procedurii este ”procedură competitivă cu negociere”, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 septembrie.
STS a anunţat, în luna august, semnarea Contractului de furnizare echipamente şi aplicaţii informatice pentru „Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă”, cu Asocierea Orange Romania – Atos Convergence Creators, a cărei ofertă a fost declarată câştigătoare în urma procedurii de licitaţie deschisă.
În rectificarea bugetară din vara acestui an, bugetul STS a fost redus cu 71,66 milioane lei. Totodată, bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a crescut cu 396,5 milioane lei, fiind majorate şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).