Proiectul coordonat de Asociaţia Studenţilor şi Profesioniştilor IT&C se adresează tuturor celor interesaţi să-şi valorifice cunoştinţele acumulate în cadrul studiilor de licenţă şi masterat. Stagiile de practică se vor desfăşura pe perioada verii, în marile companii din domeniu.
Per total, aproximativ 50 de firme sunt aşteptate să ofere peste 500 de locuri prin intermediul respectivului program în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, urmând ca stagiile să fie împărţite în nouă domenii: Artificial intelligence, Business analysis and project management, Business software, Embedded, Gaming and computer graphics, Cloud Computing & Networking, QA & technical support, Mobile, Web Development.
În cei opt ani de activitate, în cadrul programului „Stagii pe bune”, peste 10.000 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la circa 2500 de stagii. Anul acesta,toţi cei care vor aplica în cadrul programului „Stagii pe Bune” au şansa să interacţioneze cu profesionişti din firme precum BitDefender, Adobe, Intel, 4PSA, Ubisoft. Parteneri educaționali ai programului sunt: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea din Bucureşti.
Potrivit coordonatorului programului „Stagii pe bune”, Vlad Posea, o componentă importantă a alegerii pe care o vor face studenţii este informarea prealabilă: „Anul acesta nu ne mai propunem neapărat să creştem ca număr de poziţii ci să informăm mai bine studenţii despre ce înseamnă un stagiu de practică. Studenții ar trebui să aplice doar pentru acele stagii care le-ar putea oferi o experienţa practică și valoroasă pentru domeniu în care vor să se specializeze. Perioada petrecută într-o echipă profesionistă, alături de oameni cu multă experienţă, trebuie valorificată la maximum. În luna martie, vom organiza un eveniment în care companiile vor veni să prezinte stagiile și criteriile de selecție. Vrem ca studenții să aleagă stagiul cât mai bine informați”.
Companiile care propun stagii în cadrul programului o pot face gratuit în perioada 19 februarie – 15 aprilie. Atât înscrierea companiilor, cât şi a studenţilor se poate face pe www.stagiipebune.ro, site care asigură înregistrarea unui număr nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei şi mediatizarea tuturor stagiilor înscrise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii. Companiile vor putea recruta stagiari dintre cei care au aplicat la stagiile înregistrate, iar rezultatele vor fi anunţate pe 1 iunie.