Studenţii români din străinătate sprijină protestele din România şi îndeamnă tinerii să participe

Liga Studenţilor Români din Străinătate sprijină protestele din ultimele zile din România şi face apel la toţi tinerii din ţară să fie alături de manifestanţi, susţinând dorinţa românilor pentru guvernare transparentă, competentă şi fundamentată pe principiile democraţiei şi statului de drept, scrie Mediafax.
Romania TV
23 ian. 2012, 11:46
Studenţii români din străinătate sprijină protestele din România şi îndeamnă tinerii să participe

„Ca urmare a nenumărate cereri primite din partea membrilor săi din întreaga lume, LSRS transmite cetăţenilor români care protestează în aceste zile în întreaga ţară un mesaj puternic şi ne-echivoc de susţinere şi un apel la unitate şi responsabilitate”, arată, luni, reprezentanţii organizaţiei, într-un comunicat de presă.

LSRS subliniază că este o organizaţie apolitică şi echidistantă, parte a societăţii civile româneşti, şi că prin acest demers nu sprijină indivizi, partide sau organizaţii politice, ci pe cetăţenii României şi principiile democraţiei şi constituţionalităţii.

Studenţii români din străinătate consideră că mişcările sociale care au cuprins întreaga ţară sunt expresia democratică a unei nemulţumiri profunde a românilor faţă de felul în care sunt guvernaţi.

„Este clar că aceste nemulţumiri nu sunt legate doar de actuala criză economică, politică şi socială a ţării, ci reprezintă culminarea unor deziluzii acumulate pe parcursul ultimilor 22 de ani”, se mai arată în comunicatul citat.

LSRS consideră că mişcările de stradă din România sunt autentice la origine şi reflectă un sentiment general al cetăţenilor români.

Totodată, LSRS susţine că încercările de politizare trebuie descurajate ferm, pentru a nu compromite mişcarea socială.

„În acelaşi timp, rămânem atenţi la încercările de manipulare a opiniei publice prin prisma oportunismului politic. Încercările de politizare ar trebui descurajate ferm, pentru că, dacă se formează percepţia că aceste proteste sunt direcţionate politic, atunci întreaga mişcare va fi compromisă”, a precizat LSRS.

În opinia LSRS, revendicările principale ale protestatarilor sunt legitime, iar a le sprijini reprezintă, înainte de toate, o datorie morală.

„Legitimitatea este întotdeauna de partea cetăţenilor, nu de partea clasei politice. Credem că democraţia şi respectul pentru voinţa naţiunii trebuie impuse cu orice preţ întregii clase politice – sunt singurele elemente care pot garanta un viitor sănătos pentru ţara noastră. În acest sens, LSRS susţine cererile românilor pentru o guvernare transparentă, competentă şi fundamentată pe principiile democraţiei şi statului de drept”, potrivit sursei citate.

În opinia studenţilor români din străinătate, tinerii trebuie să joace un rol major în conturarea unui viitor mai bun pentru România.

„Comunitatea LSRS cuprinde studenţi şi absolvenţi pregătiţi la cel mai înalt nivel, care au demonstrat prin rezultatele muncii lor atât excelenţă şi profesionalism, cât şi caracter. Aceşti membri ai Ligii, alături de mulţi alţi tineri din ţară şi din străinătate, sunt pregătiţi să susţină schimbări pozitive în societatea românească prin expertiza şi capacităţile lor, în măsura în care acest lucru va fi posibil”, se mai arată în comunicat.

Ca prim pas, LSRS spune că a demarat o campanie de consultare a tinerilor experţi români, participanţi la Forumul România Jună şi membri ai comunităţii CÆSAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români), pentru conturarea unui set de principii şi recomandări pentru soluţionarea problemelor imediate.

„Este nevoie imediată de solidarizarea tinerilor români, atât în ţară cât şi peste hotare. LSRS s-a dezvoltat ca o comunitate pe baza principiilor de unitate şi solidaritate. Constatăm cu satisfacţie că aceleaşi principii sunt puse în practică şi de actualele mişcări de protest, care reunesc oameni din toate cercurile sociale şi cer tuturor partidelor politice îndeplinirea obligaţiilor care decurg din asumarea unui mandat democratic şi reprezentativ”, au precizat reprezentanţii ligii.

LSRS îndeamnă toţi tinerii din România să îşi declare fără echivoc susţinerea faţă de mişcările sociale care militează în aceste zile pentru cauza democraţiei.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'