„Se crede că obezitatea este un fapt datorat în mare parte unui regim alimentar nesănătos, dat tot mai multe studii demonstrează că lucrurile sunt mai complicate. Microbii prezenţi în intestine ar putea juca un rol important în felul în care abordăm caloriile. Expunerea la antibiotice, mai ales la o vârstă foarte fragedă, ar putea distruge anumite bacterii care influenţează felul în care asimilăm hrana în corp„, a declarat Leonardo Trasande de la Facultatea de Medicină a Universităţii New York.
Cercetătorii au studiat utilizarea antibioticelor la 11.532 copii născuţi la Avon (Marea Britanie), în anii 1991 şi 1992. Ei au descoperit că bebeluşii cărora li se administraseră antibiotice în primele cinci luni de viaţă cântăreau mai mult decât ceilalţi copii. Între 10 şi 20 de luni diferenţa de greutate era mică, dar a crescut apoi şi, la trei ani şi două luni, la copiii care luaseră antibiotice când erau bebeluşi şansele să fie supraponderali erau mai mari cu 22%, scrie agerpres.ro.
Pe de altă parte, copiii care luaseră antibiotice după vârsta de cinci luni nu prezentau diferenţe semnificative de greutate faţă de ceilalţi.
Citeşte şi MITURI FALSE care influenţează greutatea la copii