Cu toate că, potrivit recensământului din 2011, în Bulgaria există doar 749 de cetăţeni chinezi, bulgarii par să aibă deja o atitudine fermă în ceea ce-i priveşte pe aceştia – numai jumătate (50,3 la sută) afirmând că le-ar surâde ideea de a avea în vecinătatea lor chinezi. Procentul este şi mai mic în ceea ce-i priveşte pe romi (47,6 la sută).
Numai 17,9 la sută ar fi de acord să se căsătorească cu o persoană de etnie romă sau ar accepta decizia copiilor de a se căsători cu cineva care aparţine acestei etnii. Un potenţial mariaj cu o persoană care aparţine minorităţii chineze ar fi acceptată într-o proporţie ceva mai mare (19,9 la sută), în timp ce 20,3 la sută s-ar căsători cu o persoană de etnie arabă.
Studiul arată că 29,4 la sută s-ar căsători cu o persoană de etnie turcă.
Atitudinea cu privire la minoritatea turcă s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani, 62 la sută din bulgari acceptându-i pe cei din această etnie ca vecini. Autorii studiului au arătat că turcii nu mai sunt văzuţi ca „fanatici religioşi”, ci ca oameni „muncitori” şi „buni comercianţi”.
De asemenea, studiul a arătat că bulgarii cu vârste între 18 şi 30 de ani sunt mai toleranţi în ceea ce priveşte minorităţile în comparaţie cu cei care sunt mai în vârstă.