STUDIU CORONAVIRUS. Cei care nu avut niciodată Covid ar avea, cel mai probabil, nevoie de vaccin, la fel şi cei care au fost infectaţi şi nu au dezvoltat un răspuns imun la boală, scrie La Republica, citat de Ziare.com.
Celalalt studiu – postat online la BioRxiv, un site de cercetare biologică – a constatat că aşa-numitele celule B cu memorie continuă să se maturizeze şi să se întărească cel puţin 12 luni după prima injecţie cu vaccin.
În cazul coronavirusurilor care produc răceli, imunitatea este de scurtă durată. Motivul pentru care infectarea este continuă, este din cauză că aceşti viruşi se schimbă tot timpul, spun specialiştii.
Celulele B de memorie produse ca raspuns la infecţia cu Sars-Cov-2 şi îmbunătăţite prin vaccinare sunt atât de puternice încat scapă de fiecare variantă a virusului, făcând inutilă un rapel, explică Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller.
Tulpina de coronavirus detectată pentru prima dată în India a fost semnalată oficial în 53 de teritorii, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
OMS a avertizat că tulpina indiană de coronavirus a fost semnalată oficial în 53 de teritorii. Tot OMS a precizat că a primit informaţii din surse neoficiale potrivit cărora varianta B.1.617 a fost identificată în alte şapte teritorii, ceea ce ar duce numărul total la 60.
Potrivit raportului OMS, varianta B.1.617 ( tulpina indiană de coronavirus ) prezintă o transmisibilitate crescută, în timp ce gravitatea cazurilor de infectare cu aceasta este în curs de investigare.