Acest procent creşte la 43% în Europa şi la 66% în Japonia, în timp ce consumatorii din India (19%) şi China (18%) sunt semnificativ mai optimişti.
La nivel global, respondenţii consumatori consideră că modul în care fac cumpărături se va schimba pe termen lung, iar 39% au declarat că vor cumpăra în mai mare măsură online articolele pe care obişnuiau să le achiziţioneze din magazinele fizice.
„Cu încasări prognozate pentru sezonul vacanţelor mai mici decât de obicei, companiile din retail trebuie să urmărească cu atenţie linia profitabilităţii, în timp ce continuă să investească în operaţiuni touchless, conţinut personalizat şi campanii de marketing automatizate.
Următorul pas natural este de a-şi dezvolta programele de loialitate de la mecanismele generale câştigă şi cheltuieşte, la recompense semnificative pentru fiecare client„, spune Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanţă, EY România.
Ca urmare a pandemiei, 40% dintre respondenţi au înregistrat o scădere a veniturilor, iar majoritatea acestora (60%) analizează mai atent modul în care îşi cheltuiesc banii.
De asemenea, 41% dintre consumatori şi-au redus cheltuielile pe produse neesenţiale, iar 46% au amânat achiziţia sau înlocuirea articolelor mai scumpe. Aceste tendinţe indică un potenţial sezon de cumpărături de final de an cu vânzări mai mici.
Deşi peste jumătate dintre consumatori (54%) intenţionează să achiziţioneze diverse produse în perioada reducerilor, datele studiului EY Future Consumer Index sugerează că 42% dintre consumatori la nivel global plănuiesc să cheltuiască mai puţin în sezonul de cumpărături comparativ cu anul trecut.
Dintre cei care vor participa, 91% vor cheltui online cel puţin jumătate din sumele destinate cumpărăturilor, ceea ce arată importanţa vânzărilor online cu amănuntul în acest sezon.