Studiu despre somn. Dacă dormi mai mult, ai şanse mari să slăbeşti

Studiu despre somn. Cercetătorii din SUA au constatat că persoanele care dormeau în mod obişnuit mai puţin de şase ore pe noapte au pierdut în medie 270 de calorii din aportul zilnic, atunci când au dormit o oră sau două în plus, potrivit The Guardian.
Alina Costache
08 feb. 2022, 17:09
Studiu despre somn. Dacă dormi mai mult, ai şanse mari să slăbeşti

Studiu despre somn. Menţinută pe o perioadă de trei ani, această reducere a caloriilor ar putea duce oamenii să slăbească aproximativ 12 kg fără a-şi schimba dieta în timpul zilei, cred cercetătorii. Unii participanţi la studiu au consumat cu 500 de calorii mai puţin pe zi după ce şi-au îmbunătăţit somnul.

Studiul nu a fost conceput pentru a analiza pierderea în greutate, dar cercetătorii au observat scăderea numărului de calorii în decurs de două săptămâni de la schimbarea tiparelor de somn ale pacienţilor.

Dacă obiceiurile sănătoase de somn sunt menţinute pe o durată mai lungă, acest lucru ar duce la o pierdere în greutate importantă din punct de vedere clinic în timp.

Mulţi oameni se străduiesc să găsească modalităţi de a-şi diminua aportul caloric pentru a pierde în greutate – ei bine, doar dormind mai mult, aţi putea să îl reduceţi substanţial„, a declarat Dr. Esra Tasali, de la centrul de somn al Universităţii din Chicago.

Citeşte şi: Metoda banală prin care scazi masiv factura la electricitate. Ce trebui să faci înainte de somn

Studiu despre somn

În cadrul cercetării au fost studiaţi 80 de adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani cu un indice de masă corporală între 25 şi 29,9, ceea ce înseamnă că erau supraponderali. Jumătate dintre participanţi au fost repartizaţi în mod aleatoriu pentru a primi consiliere personalizată privind somnul, cu scopul de a prelungi durata acestuia în fiecare noapte.

Studiul nu le-a cerut voluntarilor să îşi restrângă regimul alimentar sau să îşi schimbe rutina de exerciţii fizice. Toţi au dormit în paturile lor şi au folosit dispozitive portabile pentru a-şi urmări durata somnului.

Studii anterioare au arătat că un somn prea puţin poate duce la îngrăşare prin creşterea consumului de alimente. Cel mai recent studiu, publicat în Jama Internal Medicine, sugerează că efectele ar putea fi inversate prin ajutarea oamenilor să doarmă mai mult timp.

Cele mai multe alte studii pe această temă în laboratoare sunt de scurtă durată, de câteva zile, iar aportul alimentar este măsurat în funcţie de cât de mult consumă participanţii dintr-o dietă oferită.

În studiul nostru, am manipulat doar somnul şi i-am pus pe participanţi să mănânce ce au vrut, fără să înregistrăm alimentele sau orice altceva pentru a le urmări singuri alimentaţia.

Pur şi simplu am consiliat fiecare individ cu privire la o bună igienă a somnului şi am discutat despre mediile lor personale de somn, oferindu-le sfaturi personalizate cu privire la schimbările pe care le-ar putea face pentru a-şi îmbunătăţi durata somnului„, a declarat Tasali, potrivit Mediafax.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...