Studiu îngrijorător de Valentine’s Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Ziua Îndrăgostiților este considerată ziua iubirii. E o zi specială în care ar trebui să ne asigurăm că cei din jurul nostru știu cât de mult ținem la ei.
Alina Costache
14 feb. 2022, 20:02
Studiu îngrijorător de Valentine's Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Studiu îngrijorător de Valentine’s Day.  Totuși, în această zi în care Cupidon ar trebui să ne lovească cu săgeata, există mai multe motive pentru a crede că „dragostea” (prin numeroasele ei definiții) nu este ceea ce a fost cândva. Cel puțin nu  în Statele Unite ale Americii.

Studiu îngrijorător de Valentine’s Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Iată patru statistici potențial tulburătoare despre cum se manifestă dragoste în SUA, în epoca vitezei. Douăzeci și șase la sută dintre americanii cu vârsta de 18 ani și peste nu au întreținut relații intime nici măcar o dată în ultimele 12 luni, conform Sondajului general social din 2021.

Ai putea crede că acesta este doar un efect pandemic, dar face parte dintr-o tendință pe termen lung. Cei doi ani cu cel mai mare procent de adulți care au declarat că nu au făcut dragoste o dată în ultimul an au fost 2016 (23%) și 2018 (23%) – ultimele două când a fost efectuat sondajul. Înainte de 2004, cel mai mare procent de americani care au declarat că nu au făcut dragoste în ultimul an era de 19%.

Sondajul de anul trecut a fost și pentru prima dată când procentul de americani care au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin a depășit 50%. În 1989, 35% dintre adulții americani au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin.

Unele dintre aceste cauze au de-a face cu mai puține persoane care se căsătoresc și cu o populație îmbătrânită, dar asta nu explică totul. Dintre cuplurile căsătorite cu vârsta sub 60 de ani, 26% au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin în 2021. În 1989, era de 12%. Anii 1980 au fost într-adevăr mai buni pentru actul sexual.

Nu este vorba doar de relații intime. Aproximativ 62% dintre americanii cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au trăit cu un partener sau au fost căsătoriți, conform unui studiu din 2021 al Centrului de Cercetare Pew. Studiul includea 53% care erau căsătoriți și 9% care locuiau împreunî . Este cu mult sub nivelul de 71% dintre cuplurile care locuiau împreună în 1990, cu 67% căsătoriți și 4% coabitând.
Ai putea crede că ponderea tot mai mare a persoanelor necăsătorite care trăiesc fără soț se datorează nivelului de educație în creștere în rândul femeilor care nu au nevoie de sprijinul financiar al unui bărbat. Statisticile spun o poveste diferită, totuși.

Oamenii mai educați și cei cu salarii mai mari sunt cel mai probabil să locuiască cu un partener sau să fie căsătoriți. Mulți oameni nu se vor căsători dacă nu cred că este fezabil din punct de vedere financiar, potrivit sondajului Pew.

A existat, de asemenea, o creștere mai mare a bărbaților necăsătoriți care trăiesc singuri (10 puncte) decât a femeilor (7 puncte) comparativ cu valoarea de referință din 1990.

Citește și: Horoscop 14 februarie 2022. Ziua cu mulţi fluturi în stomac şi multă ciocolată. Cine este fericit de Valentine’s Day

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...