Studiul, desfășurat în Parcul Național Amboseli (Kenya), a vizat reacția unor familii întregi de elefanți față de vocile înregistrate ale unor persoane provenite din două dintre grupurile etnice majoritare în zonă, Masai și Kamba, scrie Agerpres.
Rezultatele, publicate în ultima ediție a revistei „Proceedings of the National Academy of Sciences”, arată că animalele au manifestat teamă și un comportament agresiv când au auzit vocile unor adulți Masai, în timp ce atitudinea lor față de vocile de femei și copii a fost mai puțin agresivă.
„Diferitele grupuri de ființe umane pot reprezenta diverse niveluri de pericol pentru animalele care trăiesc în jurul lor”, a subliniat Karen McComb, profesor la Universitatea din Sussex și cercetător principal în cadrul acestui studiu.
Elefanții încearcă să se adapteze amenințării omului, a adăugat Karen McComb. În opinia sa, „oamenii sunt cei mai periculoși și versatili prădători cu care se confruntă în prezent elefanții”.
Studii anterioare au arătat că elefanții africani manifestă mai multă teamă față de mirosul hainelor purtate de bărbații Masai, precum și un comportament agresiv când se prezintă în fața lor o ființă umană îmbrăcată în roșu.
Citeşte şi Legătura impresionantă între un pui de elefant orfan şi îngrijitorul său FOTO