Băneasa Developments, compania care administrează mallul Băneasa Shopping City, clădiri de birouri și rezidențiale în zona de Nord a Capitalei, a prezentat publicului un studiu privind impactul dezvoltării zonei în anii de când a intrat pe piața din România.
Conform studiului, citat de mediaflux.ro, Băneasa Rezidențial este zona rezidențială cu cea mai mare suprafață alocată pe apartament din Nordul Bucurestiului.
În plus, Băneasa Developments, cu o cifră de afaceri în 2020 de 44 milioane de euro și o suprafață închiriabilă de 68.000 de metri pătrati adminstrează cea mai mare zonă comercială din București, potrivit mediaflux.ro. Pe de altă parte, Băneasa Business & Technology Park reprezintă 3,2% din suprafața totală închiriabilă de birouri din zona de Nord a Bucureștiului.
În studiu KPMG, se arată că, pe lânga cele 2.600 de salarii directe suportate de entitățile Băneasă în perioada 2005-2020, chiriașii Băneasa Developments au plătit peste 55.000 de salarii.
Mai mult, peste 150.000 de salarii au fost suportate în perioada 2005-2021 ca rezultat al efectului indus al activității comerciale al entităților Băneasă și a chiriașilor Băneasa Developments.
În plus, zona comercială Băneasa a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării zonei metropolitane și a infrastrcutruii acesteia. Per total, din cele 414 milioane de euro impact direct între 2005 și 2021, peste 95% a fost generat după criza economică.
Alte sume se referă la cheltuielile pentru achiziții în toți acești ani, acestea ridicându-se la aproape 644 milioane de euro.
Impactul indirect, în perioada amintită, generat prin activitățile comerciale ale chiriașilor ajung la 1177 de milioane de euro. Salariile nete, impozitele și contribuțiile aferente rezultate ca urmare a efectului indus de dezvoltarea proiectului comercial, de birouri și rezidențial de pe platforma Băneasă reprezintă 1464 de milioane de euro.
Presa britanică îl acuză pe Iohannis de încălcarea drepturilor omului în cazul Dosarului Băneasa