Livatori de mâncare bacşiş. Datele studiului arată că livratorii de mâncare români primesc, în medie, 7,6 euro, atât de la persoane fizice, cât şi de la companii. Pe locurile următoare şi la distanţă considerabilă se situează Spania, cu 4 euro, apoi Croația, cu 2,9 euro.
Raportul, citat de B1.ro, a centralizat datele din 25 de țări și 1.300 de orașe din întreaga lume.
În 2021, a existat şi un record al comenzilor date prin Glovo. Un român a plasat nu mai puţin de 13.590 de comenzi, valoarea lor ajungând la 47.800 de euro. Pe locul 2, ca şi în cazul bacşişului, s-a plasat Spania, un client al firmelor de delivery comandând de 17.564 de ori anul trecut. Comenzile lui au avut o valoare de aproape trei ori mai mare decât a românului, şi anume 130.000 de euro.
Mâncărurile preferate ale românilor, chiar dacă nu sunt preparate în propria bucătărie, ci comandate rămân micii și sarmalele. Urmează ciorba de burtă, orezul cu lapte, coliva, cozonacul, iahnia.
În schimb, cel mai popular preparat a fost pizza. Cât despre produsele fast-food, în topul preferințelor românilor s-au mai plasat burgerii, crispy chiken, dar și sushi.
Cel mai popular desert în rândul românilor este eclerul. România este pe locul 4 în topul ţărilor amatoare de desert, iar Bucureștiul ocupă locul 6 în top 10 al oraşelor în care locuitorii mănâncă desert. Ucrainenii, italienii şi spaniolii comandă cele mai multe dulciuri.
Prima zi a săptămânii este cea în care se comandă cel mai puțin, cele mai multe comenzi plasându-se în weekend.
La nivel mondial, curierii au livrat, în 2021, de două ori mai multe cărți. Trandafirii și lalelele au fost printre cele mai cumpărate flori, iar colanții și ochelarii, cele mai comune accesorii.
De menţionat că, la nivel mondial, au crescut cu 20% comenzile pentru jucării sexuale.