STUDIU: Pentru cât timp oferă imunitate vaccinul împotriva COVID-19

O treime din populaţia României eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 s-a imunizat contra virusului SARS-COV 2. Cea mai mare rată de vaccinare, 50%, a fost atinsă în Bucureşti, capitala fiind urmată de judeţul Cluj, a transmis medicul Valeriu Gheorghiţă, coorodonatorul Campaniei de Vaccinare anti-COVID. Compania medicală Regina Maria a făcut un nou studiu privind durata imunităţii date de vaccinul împotriva COVID.
Alina Costache
21 sept. 2021, 17:21
STUDIU: Pentru cât timp oferă imunitate vaccinul împotriva COVID-19

Pentru cât timp oferă imunitate vaccinul împotriva COVID-19? Un studiu realizat de Reţeaua Regina Maria arată că, în cazul pacienților care s-au vaccinat și au trecut prin boală, cantitatea medie de anticorpi rămâne mai ridicată față de persoanele vaccinate care nu au fost anterior infectate.

Datele studiului mai arată că, după 6 luni de la prima doză de vaccin, cantitatea medie de anticorpi pentru întreg eșantionul de pacienți analizat a ajuns la o valoare îmbucurătoare, pentru că rămâne la un nivel ridicat și poate indica protecția în fața virusului, potrivit Alephnews.ro.

O altă concluzie a fost aceea că, deși cantitatea de anticorpi generată de vaccin împotriva SARS-CoV-2 scade în timp, aceasta ajunge să se stabilizeze la 180 de zile.

Studiu mai arată că, în orice proces de vaccinare, titrul de anticorpi scade în timp, fără a afecta eficiența generală în fața bolilor. În ciuda acestei scăderi a titrului de anticorpi, răspunsul imun în fața virusului rămâne puternic și asta dovedește eficiența vaccinului care poate proteja pacienții de forme severe și grave ale infecției.

Citeşte şi: Se strâng rândurile la Terapie intensivă. Aproape 1000 de paturi, din cele 1131 existente, ocupate de bolnavii COVID

Valeriu Gheorghiţă anunţă începerea administrării celei de-a treia doze. Ce categorii au prioritate şi ce vaccin primesc cei imunizaţi cu Astra Zeneca

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a anunţat, marţi, că nu mai e „timp de ezitat” în privinţa vaccinării împotriva COVID-19 şi că România va demara administrarea celei de-a treia doze, precizând că aceasta ar putea începe chiar săptămâna viitoare.

„Luăm în considerare administrarea celei de-a treia doze în special în cazul persoanelor de peste 60 de ani, a celor  cu imunosupresie şi a celor care sunt mai expuse prin natura profesiei, cum ar fi personalul medical. Administrarea cele de-a treia doze creşte eficienţa la 95%”, a declarat Valeriu Gheorghiţă. Acesta a mai precizat că se lucrează deja la actualizarea plateformei de vaccinare pentru a fi pregătită pentru începerea administrării celei de-a treia doze.

„Persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare se pot prezenta în continuare direct în centrele de vaccinare, în timp ce pentru doza a treia va fi necesară programarea prin platforma de programare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea cu a treia doză începe toamna aceasta. Anunţul făcut de ministrul interimar al Sănătăţii: Categoric. Avem destule doze!

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Grecia, dincolo de agitația turistică. Locurile în care te poți bucura de o vacanță unică
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Premierul Marcel Ciolacu susține ordonanța antidrog, deși peste 150.000 de români cer retragerea ei
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!