Studiul este derulat în mediul online, are o durată de un an și este adresat tuturor persoanelor care au fost afectate în mod direct sau indirect de tragedia de la clubul Colectiv.
„Studiul investighează efectele evenimentelor stresante sau traumatice asupra oamenilor, precum și modalitățile în care oamenii se adaptează unor astfel de circumstanțe”, precizează sursa citată.
Studiul este derulat în parteneriat de către Universitatea din București — Departamentul de Psihologie și Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei și este coordonat de prof. dr. Cătălin Nedelcea și conf. dr. Diana Vasile.
Participarea la studiu presupune răspunsul repetat, în 4 momente sau sesiuni diferite, la câteva chestionare. Timpul total solicitat pentru participarea la studiu este de aproximativ 2 ore, în jur de 30 de minute pentru fiecare sesiune.
„Toate acestea pot sta ca bază pentru recomandarea unor modalități corecte de intervenție psihologică, prin care oamenii pot fi efectiv ajutați. Din acest motiv, recomandarea adresată participanților este aceea de a răspunde cu onestitate la întrebările adresate, descriind cât mai fidel ce li s-a întâmplat după tragedia petrecută în clubul Colectiv. Păstrarea confidențialității informațiilor oferite prin participarea la cercetarea de față este garantată. (…) Pentru orice întrebare sau informație, persoanele interesate se pot adresa la adresa de email [email protected]”, menționează sursa citată, potrivit Agerpres.
Vezi şi: Slujba de pomenire la şase luni pentru victimele de la Clubul Colectiv
În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.