Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și adolescenților atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta, potrivit unui studiu CDC, citat de pagina de Facebook Ro Vaccinare.
„În perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 6 ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați.
În perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 și 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.
Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați.
Concluzie: Strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile”, potrivit Ro Vaccinare.
Potrivit ultimului bilanţ privind situaţia COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.447 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.438 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.175 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.050, cu 365 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.156 de persoane, cu unul mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.156 de pacienți internați la ATI, 987 sunt nevaccinați.
Din totalul pacienților internați, 619 sunt minori, 606 fiind internați în secții, cu 51 mai puțin decât în ziua anterioară și 13 la ATI, cu 3 mai puțin decât în ziua anterioară.