Potrivit studiului realizat de Dr. Gerard, tendinţele de consum arată că în ultima lună a anului vânzările de dulciuri în România se triplează, acest trend fiind puternic susţinut şi de lansarea produselor sezoniere.
Date de piaţă furnizate de Retail Zoom arată că luna decembrie a anului trecut a însemnat în retailul modern autohton vânzări de dulciuri de peste 43 de milioane de euro, respectiv 7,4 milioane de kilograme de produse, din care biscuiţii au ocupat prima poziţie în volum, cu o cotă de 24,3% şi a doua poziţie ca valoare, cu 16,4%. Napolitanele au reprezentat 7,1% din valoare şi 10,3% volum.
Cele mai mari creşteri, între 158% şi 520% faţă de luna noiembrie, au fost înregistrate la praline, figurinele de ciocolată şi produsele sezoniere.
„În România, cele mai căutate arome pentru sărbătorile de iarnă sunt cele de măr copt, alături de combinaţia măr şi scorţişoară. Aroma de cuişoare şi citrice este de asemenea printre favorite”, declară Otilia Stanciu, Country Manager la Dr. Gerard România, potrivit Mediafax.
Tendinţa scăderii gramajelor biscuiţilor şi prăjiturelelor de la gramajele de tip „family” la cele de tip „on the go” se manifestă atât pe pieţele europene cât şi în ţara noastră. În România, peste 40% din consumatori preferă o gustare dulce între mese, napolitanele şi biscuiţii fiind principalele alegeri. În categoria gustărilor de peste zi, cel mai popular este biscuitele-sandwich ambalat în pachete pentru consum individual (între 30 şi 50 g/pachet).
În ceea ce priveşte preferinţa pentru un anume tip de biscuite, dintr-un total de peste 2,1 kilograme de biscuiţi consumaţi într-un an de fiecare român – cantitate în creştere cu peste 70% faţă de acum 10 ani, dar încă mult sub media est-europeană de 3,5 kg/locuitor -, în România cei mai apreciaţi rămân biscuiţii simpli şi petit beurre (peste 40%), dar şi biscuiţii-sandwich (peste 46%).
Dr. Gerard anunţă vânzări de peste patru milioane de euro şi 2.000 de tone de produse vândute în România în 2016.