Autorităţile medicale din SUA susţin că o persoană care prezintă simptome uşoare ale bolii nu are de ce să petreacă mai mult de 10 zile izolată, iar cei care au temteratura ridicată pot ieşi din carantină la 24 de ore după ce aceasta revine la normal.
De asemenea, cercetătorii americani susţin şi că simptomele, şi nu testele, sunt cel mai bun indicator pentru situaţia pacientului. De pildă, un pacient care a făcut, la un moment dat, febră, trebuie să stea în izolare, cel puţin 24 de ore, după ce temperatura sa revine la normal, scrie adevărul.ro.
Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), odată ce simptomele COVID-19 dispar, cel infectat cu virus poate ieşi din izolare, pentru a-şi relua viaţa normală.
Din datele adunate de americani reiese că cea mai lungă perioadă de izolare e necesară, aşa cum era de aşteptat, în cazul celor care fac forme grave ale bolii şi ajung să fie internaţi în spital. În general, aceşti oameni nu mai transmit virusul după 20 de zile şi pot ieşi din izolare.
De fapt, s-a constatat că 88% dintre cei care erau grav bolnavi nu mai erau contagioşi, după doar 10 zile. Iar 95% dintre ei nu reprezentau niciun pericol pentru cei din jur, după 20 de zile.
Citeşte şi: Papa Benedict al XVI-lea în stare gravă, aproape şi-a pierdut vocea