SUA îl acuză pe şeful Volkswagen: Ştia de 10 ani de problema emisiilor

Matthias Mueller, directorul Volkswagen, a luat parte acum zece ani la o discuție cu inginerii grupului german în urma căreia a început utilizarea unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, se arată în documentele prezentate de procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman.
Filip Stan
19 iul. 2016, 17:56
SUA îl acuză pe şeful Volkswagen: Ştia de 10 ani de problema emisiilor

Director de proiect la Audi în 2006, Matthias Mueller a fost informat de dificultățile cu care se confruntau în SUA inginerii companiei la unele branduri le lux ale WV pentru a îndeplini reglementările stricte privind emisiile de oxid de azot, se arată în plângerea înaintată de Eric Schneiderman, potrivit Agerpres.

Problema a fost rezolvată prin instalarea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare la vehiculele produse de grupul german, o decizie care nu a fost adusă la cunoștința opiniei publice până în septembrie 2015, când a început scandalul emisiilor.

Citeşte şi Volkswagen refuză să-i despăgubească pe clienţii europeni. Anunţul a fost făcut de şeful companiei

În documente se arată că în august 2015 angajații VW au fost sfătuiți de juriștii companiei să distrugă anumite documente, după ce a devenit clar că scandalul va ajunge în atenția opiniei publice.

VW a pus deoparte 16,2 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de acest scandal și face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Procuratura statului New York vrea să amendeze VW cu sute de milioane de dolari. Departamentul Justiției din SUA anchetează de asemenea VW pentru încălcarea reglementărilor de mediu.

Citeşte şi În plin scandal şi cu pierderi de miliarde de euro, Volkswagen măreşte salariile angajaţilor

Luna trecută, Volkswagen a anunțat că va plăti 15,3 miliarde de dolari după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori și să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Până la zece miliarde de dolari vor merge la cei 475.000 de proprietari ai vehiculelor VW sau Audi echipate cu motoare diesel, care vor primi compensații între 5.100 și 10.000 de dolari. Conform acordului, Volkswagen va plăti o taxă de 2,7 miliarde de dolari pentru atenuarea impactului asupra mediului al emisiilor poluante și încă două miliarde de dolari pentru a promova vehiculele cu ‘zero emisii’.

În septembrie 2015, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) a acuzat VW că a instalat un soft care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. VW a recunoscut că a utilizat softul care a permis ca nivelul emisiilor unui număr de 580.000 de vehicule diesel fabricate din 2009 să fie de 40 de ori mai ridicat decât cel permis, conform standardelor legale din SUA.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Nicolae Ciucă deschide dialogul pentru un proiect politic comun al forțelor de dreapta
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?