De asemenea, procurorul general din statul american Washington a precizat că documentele şi e-mailurile trimise de oficialii administraţiei ar putea să conţină informaţii importante, care ar demonstra neconstituţionalitatea interdicţiei de călătorie impuse de Trump.
Ferguson a susţinut că va utiliza toate instrumentele posibile pentru a descoperi adevărul în acest caz.
Preşedintele Donald Trump a semnat în urmă cu două săptămâni un ordin executiv care suspendă temporar programele de primire a refugiaţilor, opreşte pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi blochează temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite, scrie News.ro.
Ţările vizate de ordin sunt Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.
Trump a suferit o lovitură grea joi noaptea, după ce un tribunal federal a respins ordinul executiv de la Casa Albă.
Un complet de trei judecători ai Curţii de Apel din San Francisco a decis în unanimitate că administraţia Trump nu a reuşit să ofere nicio dovadă că temerile legate de securitatea naţională justifică reintroducerea imediată a interdicţiei impuse în urmă cu două săptămâni.
Mai mult, deşi instanţa a precizat că, deşi nu poate spune clar dacă ordinul lui Trump discriminează o anumită religie, statele care au iniţiat acţiunea în justiţie au prezentat afirmaţii ale preşedintelui în legătură cu „intenţia sa de a implementa o ‘interdicţie vizând musulmanii'”.
Administraţia a subliniat în instanţă că tribunalele nu au acces la aceleaşi informaţii clasificate în legătură cu ameninţările la care are acces preşedintele. Judecătorii au contracarat, însă, că „instanţele primesc în mod regulat informaţii clasificate sigilate”.
De asemenea, administraţia prezidenţială va continua acţiunea în justiţie pentru a forţa reintrarea în vigoare a intredicţiei blocate în urmă cu o săptămână de magistratul federal James Robart din Seattle.