SUA vor creşte presiunea asupra Rusiei, în cazul escaladării tensiunilor în estul Ucrainei

SUA sunt pregătite să crească presiunea asupra Rusiei în cazul escaladării conflictului din Donbas, a declarat Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa și Eurasia, într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii "Shuster live" la televiziunea ucraineană.
Iulian Tudor
18 iul. 2015, 07:58
SUA vor creşte presiunea asupra Rusiei, în cazul escaladării tensiunilor în estul Ucrainei

Am dat clar de înțeles că sancțiunile vor rămâne în vigoare până când acordurile de la Minsk nu vor fi puse în totalitate în aplicare. Am sugerat, de asemenea, că în cazul escaladării violențelor, suntem pregătiți să creștem presiunea asupra Rusiei„, a declarat Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa și Eurasia, care a efectuat o vizită miercuri și joi la Kiev, potrivit Agerpres.

Washingtonul oferă asistență militară Kievului, a adăugat subsecretatul de stat american, indicând că țara sa a acordat deja 150 de milioane de dolari autorităților ucrainene în cadrul acestui ajutor militar.

Sperăm că presiunea exercitată de noi va determina Rusia și forțele sale din Donețk și Lugansk să-și respecte angajamentele„, a mai spus Nuland, avertizând că în caz contrar presiunea asupra Rusiei va crește.

Întrebată dacă este vorba de un „preț militar sau economic”, Victoria Nuland a răspuns: „nu excludem nicio posibilitate”.

Avertismentul oficialului american intervine pe fondul îngrijorărilor Kievului în legătură cu numărul mare de forțe ruse concentrate la granița dintre Rusia și Ucraina. Numărul trupelor ruse desfășurate de-a lungul frontierei cu Ucraina, dintre care o parte se află și pe teritoriul ucrainean, se ridică în prezent la 50.000, a indicat vineri șeful adjunct al „operațiunii antiteroriste” din estul țării, Serghei Galușko, citat de postul de televiziune ucrainean 112.ua, în pagina sa electronică.

Avem confirmarea unei concentrări semnificative de forțe ruse de-a lungul frontierei ucrainene, în dreptul zonei de conflict din estul țării. Pe baza acestui fapt, conducerea forțelor armate ucrainene va lua măsuri corespunzătoare: va crește numărul unităților sale în apropierea liniei de demarcație„, ce separă armata ucraineană de rebeli, a spus Galușko.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declarase anterior, într-un interviu pentru CNN, că dispune de date furnizate de serviciile secrete că partea rusă ar pregăti o invazie în Ucraina.

La întrebarea dacă crede în probabilitatea unei invazii a Rusiei în Ucraina, Poroșenko a răspuns: „Nu doar cred, am confirmarea de la sursele noastre de informații că o invazie va avea loc”, a răspuns președintele Poroșenko, citat de postul de televiziune citat.

Înainte de aceasta, Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei a declarat că separatiștii pregătesc o ofensivă pe trei flancuri în estul țării.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!