SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cele mai dificile din ultimii 12 ani, nu este uşor să se ia nota 5

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut luni, 25 iunie, proba de limba şi literatura română. Examenul a început la ora 09.00 şi s-a încheiat la 11.00. În două ore, elevii au avut de rezolvat varianta 6, o variantă dificilă, potrivit profesorilor de română. "Mi se par cele mai grele subiecte din ultimii 12 ani. Nu ţin deloc de ce au avut de învăţat la partea de teorie", a spus pentru RTV.NET Cristina Adomniţei, membru în comisia de organizare la o şcoală din Capitală.
Roxana Gagiu
25 iun. 2012, 11:51
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cele mai dificile din ultimii 12 ani, nu este uşor să se ia nota 5

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 le-a dat bătăi de cap abolvenţilor claselor a VIII-a.

„Subiectele au fost dificile. Faţă de şapte culegeri de variante cu teste pe care le-am dat cu copiii, cred că acestea au fost una din variantele cele mai dificile, dacă nu chiar cea mai dificilă. Nu este uşor să ia nota 5. Mie mi se par cele mai grele subiecte din ultimii 12 ani. Le-a dat să explice destul de dificil, nu ţinea deloc de ce au avut de învăţat la partea de teorie”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Cristina Adomniţei, membru în comisia de organizare în şcoală şi membru la evaluare.

Potrivit profesoarei, cel mai dificil subiect a fost în partea a doua a cerinţelor, mai exact Subiectul II, cerinţa 3. Răspunsul corect a fost interpretabil chiar şi pentru profesoare.

„Punctul mai problematic a fost de la II, punctul 3, unde era partea cu sintaxa frază care ar fi putut fi interpretată. Am fost cu subiectele la şcoală să predau lucrările şi erau două profesoare de română care se contraziceau. Una spunea că propoziţia trebuia luată predicativă, alta că este subiectivă. Trag un semnal de alarmă. Am auzit discuţii contradictorii între profesoare, ce putem să ne aşteptăm de la nişte copii de clasa a VIII-a. Cei care au greşit au argumente pe care le-ar susţine şi profesorii de română„, a mai spus profesoara.

În BAREMUL DE CORECTARE, răspunsul corect este „SUBIECTIVĂ”.

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Ce să nu faci la examene

De asemenea, Adomniţei a mai declarat că multe greşeli făcute de elevi nu ţin de pregătire. „Ei au avut de învăţat schiţa, fabula, nuvela, basmul şi le-a dat prima compunere de exprimat părerea în legătură cu ceva. Era o variantă de examen, însă această variantă îi avantajează pe copiii mai puţin pregătiţi. Sunt copii care s-au pregătit foarte bine, au învăţat toate speciile şi copii care nu au învăţat nimic şi au avut de făcut acelaşi tip de compunere, li s-a cerut opinia, nu ţinea de învăţat. Această variantă i-a avantajat pe cei mai puţin pregătiţi„, a completat cadrul didactic.

Anul acesta, pentru prima dată la examenul de Evaluare Naţională, fiecare sală de examen a fost dotată cu camere de supraveghere video, un alt motiv de stres pentru absolvenţii claselor a VIII-a. „Au fost stresaţi de camere. Înainte de examen, mă întrebau cum o să fie. A fost un stres în plus”, a declarat profesoara de română.

Ministrul interimar al Educaţiei a precizat, luni, că nu a fost nicio problemă majoră la comunicarea subiectelor. Potrivit ministrului Liviu Pop, la evaluarea naţională au fost înscrişi 190.291 de candidaţi.

Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un desert ieșit din comun. Spaghete de înghețată
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Uraganul Beryl aduce dezastru în Caraibe și se îndreaptă spre Jamaica
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?