SUBIECTE ISTORIE BAC 2020. Cerinţele primite de absolvenţii de clasa a XII-a la a doua probă scrisă la Bacalaureat

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Miercuri, 24 iunie, elevii care au terminat clasa a XII-a susţin proba obligatorie a profilului. Absolvenții claselor de liceu cu profil real vor da examen la matematică, iar cei cu profil uman vor da examen la istorie. Joi, 25 iunie, va avea loc ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie. 
Alina Costache
24 iun. 2020, 05:12
SUBIECTE ISTORIE BAC 2020. Cerinţele primite de absolvenţii de clasa a XII-a la a doua probă scrisă la Bacalaureat

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Examenul a început la ora 9.00. Absolvenţii de clasa a XII-a au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvare. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru.

 

 

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. „Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, precizează MEC.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Citeşte şi SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2020. Ce trebuie să ştie elevii pentru a lua note mari

Din cauza epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale. La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. În acest an, rezultatele la bacalaureat vor fi publicate, în premieră cu anonimizarea numelor elevilor. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. „În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează MEC.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Citeşte şi BAREM BAC 2020 Română. Cum se rezolvau subiectele

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul pe care să-l eviți dacă ai împlinit 45 de ani. Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie: “Este îngrozitor pentru tot organismul”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Alimentul care se scumpește cu 50%. E nelipsit de pe masă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
AM AFLAT care este primul cuplul eliminat de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar CANCAN.RO a aflat totul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă un kilogram de pepene verde de Dăbuleni, în piețele din România! Prețul i-a luat prin surprindere pe mulți
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetul Consolidat al României în Primele Șase Luni ale Anului 2024: Deficit de 63,67 Miliarde Lei
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!