SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2017. Vezi ce a trebuit să scrie elevii la proba obligatorie a profilului UPDATE

SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2017. Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a a început luni cu proba scrisă la limba și literatura română. Joi, 16 martie, adolescenţii au dat examen la proba obligatorie a profilului.
Filip Stan
16 mart. 2017, 09:11
SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2017. Vezi ce a trebuit să scrie elevii la proba obligatorie a profilului UPDATE

SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT 2017. Elevii au intrat luni în focul examenelor. Pe 13 martie a fost programată simularea probei scrise la limba și literatura română, iar pe14 martie s-a dat proba la limba și literatura maternă. Pe 16 martie au avut proba scrisă obligatorie a profilului, urmând ca pe 17 martie să susţină proba la alegere a profilului și specializării. Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

VEZI AICI SUBIECTE ISTORIE CLASA A XII-A SIMULARE BACALAUREAT 2017

VEZI AICI BAREM ISTORIE SIMULARE CLASA A XII-A SIMULARE BACALAUREAT 2017


VEZI AICI SUBIECTE ISTORIE CLASA A XI-A SIMULARE BACALAUREAT 2017

VEZI AICI BAREM ISTORIE SIMULARE CLASA A XI-A SIMULARE BACALAUREAT 2017

Vezi aici: CONŢINUTURI PENTRU SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT NAŢIONAL PENTRU ELEVII CLASEI A XI-A, ANUL ŞCOLAR 2016-2017

Vezi si: BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017: Cum se rezolvau subiectele la BAC, la simularea pentru clasele a XI-a şi a XII-a, conform edu.ro

  • CALENDAR SIMULARE BACALAUREAT

II. Clasa a XII-a

  • 13 martie: Limba şi literatura română – proba E) a)
  • 14 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b)
  • 16 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c)
  • 17 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d)
  • 31 martie: afişarea rezultatelor

Anul trecut, ponderea elevilor de clasa a XII-a care au obţinut, la simulare bacalaureat, medii ce asigură promovarea examenului (6 şi peste 6) a fost de 38,39% (42.386 de elevi din 110.423 de elevi prezenţi). Rezultatul este relativ la acelaşi nivel cu cel al ratei de promovare din 2015 – 38,77%. Rata de promovare la clasa a XI-a, la simulare BAC, a fost de 25,76%, în scădere cu 3 procente comparativ cu 2015, când aceasta s-a situat la valoarea de 28,51%. Cu alte cuvinte, dintre cei 121.535 de elevi participanţi la simularea bacalaureat, 31.313 elevi au obţinut medii peste 6, la testele din cadrul simularii BAC.

Vezi si: SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, PERLE ROMÂNĂ. Elevii de clasa a VIII-a: „Rolul cratimei este să încalece două cuvinte”

SIMULARE BAC 2017. Elevii din clasele a XII-a au fost verificați la limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

  • CU CE NU AI VOIE SĂ INTRI ÎN SALA DE CLASĂ

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.

După obţinerea rezultatelor vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de luni, 20 ianuarie, patru produse românești pe care mulți se bat să le cumpere. Sunt foarte gustoase, au prețuri excelente și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Călin Georgescu, OUT! Nu poate candida din nou. Vine ordin de la CCR
Playtech.ro
De ce să pui o sticlă cu apă lângă calorifer, iarna. Trucul simplu care te ajută să economisești
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
Coșmarul unei programări pentru un control cardiologic. Piedicile de care s-a lovit un nepot când a vrut să-și ducă bunica la medic
wowbiz.ro
Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Cresc facturile la energie de la 1 aprilie. Românii vor avea parte de un an greu
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma
Cancan.ro
ANM a modificat prognoza! Se anunță o lună ianuarie atipică în aceste zone din România
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a luat decizia finală. Anunț despre turul 2 al alegerilor prezidențiale
StirileBZI
Se fac angajări MApN în 2025! Cum poţi să ajungi soldat profesionist şi care sunt condiţiile de înscriere
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
După ce poza ei a devenit virală, Maria fost ucisă de ruși la doar 24 de ani. A murit a doua zi după ziua ei de naștere
substantial.ro
Marcel Ciolacu anunță reuniunea comună a guvernelor român și israelian la București
MediaFlux
⁠Te simți mereu obosit și epuizat? Iată care sunt posibilele cauze
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul orașelor cu cele mai lungi programe de muncă