Simularea Evaluării Naţionale se încheie cu proba la limba şi literatura maternă. Circa 10.000 de elevi desunt înscriși pentru susținerea acestei probe la simulare la Evaluarea Națională 2025.
Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 31 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliile profesorale, în vederea adoptării unor măsuri punctuale adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Citește și: Mercurialul meditațiilor 2025. Părinții sunt nevoiți să plătească, în medie, aproape 10.000 de lei anual
„Dat fiind că rezultatele se comunică individual, nu prin afişare, nu se vor înmâna elevilor coduri individuale pentru anonimizare”, menţionează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor la nivel naţional sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.
Citește și: Subiecte Simulare Evaluare Națională 2025, Matematică. Ce exerciții au avut elevii de rezolvat
Notele obţinute la simulare la Evaluarea Națională 2025 nu se trec în catalog, însă prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.
Evaluarea lucrărilor redactate de elevii participanţi se va realiza digitalizat prin intermediul platformei de evaluare digitalizată.