SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO, BAREM MATEMATICĂ Bac 2014

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Elevii claselor a XII-a au dat startul luni, 30 iunie, cu prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2014, la Limba Română. Elevii vor susţine pe 1 iulie proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, pe 2 iulie pe cea obligatorie a profilului, una dintre variante fiind Matematica, iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului şi a specializării. Vezi mai jos calendarul complet al examenului de BACALAUREAT 2014. De asemenea, mai jos SUBIECTE şi BAREM la Matematică la BACALAUREAT 2014.
Filip Stan
01 iul. 2014, 21:37
SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO, BAREM MATEMATICĂ Bac 2014

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO.  Peste 107.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin miercuri, 2 iulie, proba scrisă la Matematică. Pentru această disciplină, elevii primesc subiecte Bacalaureat 2014Matematică diferenţiate în funcţie de profil: matematică-informatică, tehnologic, ştiinţele naturii şi pedagogic. Măsura subiectelor diferenţiate a fost luată începând de anul trecut, după ce mulţi dintre absolvenţi s-au plâns că la matematicăsubiectele primite sunt dificile pentru gradul lor de pregătire.

BACALAUREAT 2014 SUBIECTELE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2014 EDU.RO: Ministerul Educaţiei Naţonale a centralizat datele privind rezulatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât şi pentru elevii clasei a XII-a. Analizele efectuate până la această dată arată că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO.  Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. În timpul examenului de BACALAUREAT 2014, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. SUBIECTE BACALAUREAT 2014 sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii au avut posibilitatea să consulte şi să rezolve modele de subiecte pentruBACALAUREAT 2014 încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul edu.ro.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. BACALAUREATULse desfăşoară în 527 de centre de examinare.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut, duminică, o videoconferinţă cu personalul din ţară implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de BACALAUREAT, în cadrul căreia au fost discutate procedurile legate de organizare şi măsurile de securitate impuse pentru probele scrise de laBACALAUREAT.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţi şi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. IGPR a precizat, într-un comunicat de presă, că peste 3.100 de polițiști sunt angrenați, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea unei desfășurări liniștite a probelor scrise ale examenului de BACALAUREAT 2014, care a debutat luni, 30 iunie, cu proba de Limba Română.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Astfel, din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităților de învățământ, a centrelor de examen și a centrelor de corectare, 2.221 de polițiști sunt de ordine publică, 678 sunt polițiști de la rutieră, iar 271 sunt polițiști judiciariști.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Examenul de BACALAUREAT poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţii pot fi atât din seria curentă, respectiv elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi din seriile anterioare.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul în sesiunile de BACALAUREAT organizate începând din 2003, pot solicita recunoaşterea probelor promovate anterior.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Examenul de BACALAUREAT poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut de cel puţin două ori BACALAUREATUL şi care se prezintă la toate probele examenului au plătit 230 de lei. În celelalte cazuri, suma plătită a fost stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le va susţine candidatul.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Comisiile de BACALAUREAT judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi de evaluare, inclusiv persoanele de contact sau informaticienii, sunt selectate din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus, că le-a cerut inspectorilor să interzică orice practică de colectare de bani laBacalaureat 2014, indiferent de motiv. „Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociată examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului”, a subliniat Pricopie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Numărul absolvenţilor de liceu înscrişi la prima sesiune din acest an a examenului de BACALAUREAT 2014 este comparabil cu al celor înscrişi la sesiunile din anii trecuţi, a afirmat Remus Pricopie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Numărul de elevi înscrişi anul acesta la examenulBACALAUREAT 2014 este un număr decent şi comparabil cu anii trecuţi. Această informaţie a fost vehiculată şi anul trecut, ba mai mult, s-a spus că au fost descurajaţi să se înscrie în examen. Eu nu cred că un profesor îşi permite aşa ceva. Dacă o face, greşeşte”, a precizat Remus Pricopie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Ministrul Educaţiei a declarat săptămâna trecută, despre examenul de BACALAUREAT 2014, că frauda nu este o soluţie, iar „mesajul este foarte clar: nu ne jucăm, avem oameni condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi fraudă la Bacalaureat„.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. “Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie, şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Din păcate, nu toată lumea înţelege. Aş vrea doar să îi rog pe cei care se gândesc că pot să se joace cu legea să se uite un pic să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat anul trecut: sunt oameni daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie sau fraudă la examene. Cred că este un subiect pe care este bine să-l tratăm cu toată seriozitatea şi să nu ne jucăm”, a precizat ministrul Remus Pricopie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Ministrul Educaţiei a mai afirmat că le-a cerut inspectorilor şcolari generali să fie pregătiţi pentru cazul în care se întâmplă „ceva negativ” la Bacalaureat 2014.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. „Este greşit dacă nu ştim să acţionăm dacă se întâmplă ceva negativ. Dacă se întâmplă, să acţioneze conform legii, conform regulamentului, să sesizeze imediat organele de specialitate şi să se asigure că aceste cazuri, dacă vor fi, nu periclitează examenul. Să aibă, inclusiv în inspectorate, oameni pregătiţi pentru a prelua conducerea vreunei comisii, dacă vom avea probleme la acest nivel, sau să aibă oameni pregătiţi în rezervă pentru asistenţa la clasă”, a susţinut ministrul Remus Pricopie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT 2014 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut în perioada 10-27 iunie probele orale de la examenul de BACALAUREAT 2014.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2014, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Examenul de BACALAUREAT 2014 va continua cu proba de pe data de 1 iulie la limba şi literatura maternă, cu proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi cu proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Afişarea rezultatelor de la BACALAUREAT 2014 se va face în data de 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de BACALAUREAT 2014 se va face în perioada 14 – 18 iulie, vezi mai jos calendarul complet.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. În ceea ce priveşte dificultatea subiectelelor de la examenul de BACALAUREAT 2014, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat,  că acestea trebuie să continue linia „mediu-plus”. De asemenea, ministrul consideră că subiectele la BACALAUREAT 2014 trebuie să fie fără exerciţii cu dificultate de olimpiade, la fel ca în anul precedent.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Promovabilitatea în prima sesiune a examenului deBACALAUREAT din 2013 a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora. În prima sesiune au promovat examenul 99.056 de candidaţi.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Prima sesiune a BACALAUREATULUI din 2013 a fost marcată de anchete privind suspiciuni de fraudă, care au avut în centru situaţia de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. În ancheta legată de Bacalaureatul de la Liceul „Bolintineanu”, directoarea liceului a fost demisă şi ulterior trimisă în judecată, comisia de examen a şcolii a fost schimbată, iar profesorii supraveghetori şi zeci de elevi au fost audiaţi.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Peste zece anchete privind cazuri de fraudă laBACALAUREATUL din 2013 au fost declanşate în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Mehedinţi şi Timiş.

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. BACALAUREAT 2014, sesiunea iunie-iulie 2014:

26 – 30 mai 2014, Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai 2014, Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

11 – 13 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

1 iulie 2014, Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă

2 iulie 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă

4 iulie 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă

7 iulie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie 2014, Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie 2014, Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie 2014, Afişarea rezultatelor finale

SUBIECTE Matematică BACALAUREAT 2014 EDU.RO. BACALAUREAT 2014, sesiunea august-septembrie 2014:

14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A

18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B

19 – 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

21 – 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă

27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă

29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă

1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 –  16:00)

2 – 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale

Mai jos, SUBIECTE şi BAREM la Matematică, la BACALAUREAT 2014 SCRIS.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Asociația de proprietari decide. Lege pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'